Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert
Volledig scherm
PREMIUM
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert © Simon Mouton Photo News

Waarom Vivaldi voor geen enkele partij een evidentie is: “Cruciale fase, maar er is nog veel werk”

De paars-groene partijen staan klaar om de Rubicon over te steken naar Vivaldi. Opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) wil de aarzelende CD&V absoluut mee. Maar elke partij neemt een risico om de oversteek te wagen.

55 reacties

  • PETER PERMENTIER

    4 jaar geleden
    Vivaldi is een moeilijke etude als ge dat na 2 jaar onder knie hebt proficiat, de enige verliezer zal de Vlaamse bevolking zijn zij zullen na deze zet 15% meer belastingen betalen ook op onze pensioenen, om 5 miljard euro blanco cheque toe te stoppen aan de Franstaligen, ons politiek is gewoon een spel, en de Franstaligen hebben ons Vlamingen al 40 jaar bij de neus genomen, zij kunnen het stratego spel heel goed, wij Vlamingen hebben al die tijd geslapen om de postjes en hun echo...
  • Gilbert Vermeersch

    4 jaar geleden
    WalloBru ligt in een deuk van t’lachen, zij krijgen nog meer miljarden Eurotjes per jaar van ons als vivaldi a la OVLD doorgaat.
  • Cornelis Van Rijn

    4 jaar geleden
    40 jaar lang steeds voor open VLD gestemd aub graag verkiezingen dan kan ik mijn grote fout goed maken en sorry ik stem zeker niet voor Vlaams belang maar voor cd&v die denken aan de Vlamingen en zetten de Vlamingen niet in hun hemd
  • Ben Strubbe

    4 jaar geleden
    Ik denk dat de partijen die nu aan de zijlijn gaan staan uiteindelijk de grote winnaars worden: N-VA, Vlaams Belang, PVDA, ... Beeld je maar een keer in welke uitdagingen er op ons afkomen, welke (pijnlijke financiële onpopulaire) beslissingen er genomen moeten worden: belastingen. En tegelijkertijd worden de politieke families verscheurd door ruzies (Groen/Ecolo, ...). Je zou haast gaan denken dat Bart De Wever weer een schitterende weloverwogen zet heeft gedaan.
  • joseph Leysen

    4 jaar geleden
    Doen en de volgende regering zal niet meer zonder het extreme kunnen. Maar ja eigen zak eerst.