De vorige editie van The International, in Shanghai.
Volledig scherm
De vorige editie van The International, in Shanghai. © REUTERS

Grootste prijzenpot ooit voor gametoernooi Dota 2: bijna 30 miljoen euro

Gametoernooi The International van Dota 2 breekt het eigen record met een prijzenpot van bijna 30 miljoen euro. Het geld werd grotendeels ingezameld met behulp van de inkomsten van in-game aankopen van spelers. Het toernooi is evenwel uitgesteld vanwege de coronacrisis, dus blijft de geldprijs nog even aandikken.

0 reacties

  1. HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgescholden voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”
    PREMIUM
    14

    HLN ONDERZOEK. Serena (11) getuigt over online haat tijdens gamen: “Ik word uitgeschol­den voor ‘vieze bitch’, ‘lesbi’ en het ‘n-woord’”

    Op de onlinevideogames ‘Roblox’ en ‘Minecraft’ kleden sommige kinderen hun personage als een Duitse SS-soldaat. Op ‘Fortnite’, immens populair bij jongeren, bouwen gamers dan weer hakenkruisen, terwijl ze elkaar uitschelden voor het n-woord. Dit soort ongepast gedrag zie je steeds vaker in onlinegames, zeggen experts. Onze reporter dook onder in de wereld van videogames en sprak erover met tieners. Waarom doen ze dit? En hoe kan je je ertegen beschermen? “Ik noem mijzelf ‘Kitler’, dat is niet tegen de regels.”
  2. ‘Alone in the Dark’: de geslaagde verrijzenis van een culttitel
    gamereview

    ‘Alone in the Dark’: de geslaagde verrijze­nis van een culttitel

    Wil iedereen die dacht dat we na de release van het schabouwelijke ‘Alone in the Dark: Illumination’ ooit nog een nieuwe, laat staan behoorlijk goede, game zouden krijgen even de hand opsteken? Niemand? Logisch. Het in 2015 uitgebrachte ‘Illumination’ was een online multiplayer shooter die niet alleen amper nog iets met ‘Alone in the Dark’ te maken had, maar ook op geen enkel vlak interessant, leuk of succesvol was. Geen wonder dat de eens zo belangrijke franchise door velen morsdood verklaard werd. De wonderen zijn echter de wereld nog niet uit, want ‘Alone in the Dark’ is terug en beter dan ooit.