Ook in Montpellier, departement Hérault zijn mondmaskers verplicht.
Volledig scherm
Ook in Montpellier, departement Hérault zijn mondmaskers verplicht. © AFP

Franse toeristische sector vindt Belgische richtlijnen over reizen "onrechtvaardig"

De toeristische sector in de Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur, één van de drukste bezochte streken in Frankrijk, vindt de richtlijnen van België en Duitsland "onrechtvaardig". "Al die richtlijnen zijn angstaanjagend voor onze sector", zegt François de Canson, voorzitter van het Regionaal Comité voor Toerisme.

6 reacties

  • carine francoys

    4 jaar geleden
    Erwin Moortgat wij zitten momenteel in de Gard kan u zeggen hier is men verplicht mondmasker te dragen er wordt veel controle op gedaan in de steden wij voelen ons hier toch veilig hoor...handen ontsmetten enz....
  • Jan

    4 jaar geleden
    Ze zijn teleurgesteld, zeg maar heel erg boos, en begrijpelijk want het zijn de Belgen en vooral de Vlamingen die ginder tijdens de vakanties het meest spenderen. Een Fransman ziet op de eerste plaats zijn centen, de rest is bijzaak.
  • Veronica Voorhelst

    4 jaar geleden
    Veel mensen gaan met de auto en zien er niet naar. Bij het overschrijden van de grens is er nauwelijks controle. Die denken: als ik niet ziek wordt kraait er geen haan naar en zo wel, zeg ik er niks over tegen de contacttracers.
  • Erwin Moortgat

    4 jaar geleden
    Mijn schoonzus woont in de Gard op 70 km van Nimes en 50 van Montpellier ( Herault). Blijkbaar weten ze daar niks van mondmaskers of sociale afstand want de zaterdagmarkt in haar stadje is even druk als anders en de afstand is 0 cm door de drukte.
  • Ettenna Van Meervelde

    4 jaar geleden
    elke dag meer moeten we beschaamd zijn te zeggen dat we belgen zijn........ Nooit geloven wat ze zeggen of prediken...... het zijn altijd leugens of onwaarheden.En de media??? zij doen gezellig mee.......