Belga/RV
Volledig scherm
PREMIUM
© Belga/RV

Hoe moet het verder met Jambon? Imagoschade is groot, maar de rangen sluiten zich

Of huidig Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) destijds persoonlijk afwist van de tragische dood van Jozef Chovanec (38)? Het valt voorlopig niet te bewijzen, maar hoe dan ook is de imagoschade groot. Toch lijken de politieke consequenties voorlopig beperkt. Alles hangt af van dinsdag, wanneer Jambon klaarheid moet scheppen in de Kamer.

27 reacties

  • erik kellens

    4 jaar geleden
    Natuurlijk heeft Jambon reeds eerder zijn ontslag gegeven als minister van binnenlandse zaken, al was dit om een andere reden. In het verleden zijn er ministers opgestapt voor gelijkaardige feiten. Het wordt stilaan van deze man een gewoonte om beweringen de wereld in te sturen, die hij achteraf schoorvoetend moet herroepen.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Dus met die verklaring moet de bevolking het doen. Dutroux kon evengoed beweren dat hij zich de ontvoering van de meisjes niet herinnerde. Wie kan er nu nog zijn vertrouwen geven aan zo'n pretentie. Doe maar verkiezingen als hij nu niet wil aftreden. Dat wordt flirten met de kiesdrempel.
  • Ronald Van Ee

    4 jaar geleden
    Denken ze bij N-VA nu echt dat de burgers goedgelovig zijn en al hun verhaaltjes zomaar geloven eerst weet hij van niks dan is het zijn kabinet dan weet hij wel iets maar herinnert zich niks of hij ermee gesproken heeft nu weet hij het wel maar herinnert zich het gesprek niet meer ,maar weet wel dat het een vriendelijk man was en het een kort gesprek was zonder veel gegevens over slachtoffer ,maar herinnert zich het gesprek niet meer ?een minister met geheugen verlies moet die ons land besturen
  • Bart Dezeever

    4 jaar geleden
    als je zoiets als dit niet herinner ben je onbekwaam, vooral voor een functie zoals deze... Opstappen!
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    Vindt dan niemand het raar dat net nu in volle regeringsonderhandelingen deze video boven water komt . De vraag moet dan ook zijn wie heeft deze video gepost ( en terecht) en waarom niet eerder ?