Liberaal voorzitter Egbert Lachaert moest voor CD&V zelf de N-VA lossen.
Volledig scherm
PREMIUM
Liberaal voorzitter Egbert Lachaert moest voor CD&V zelf de N-VA lossen. © Simon Mouton Photo News

Lachaert gaat voor Vivaldi, maar is nog niet thuis

Koninklijk opdrachthouder Egbert Lachaert (Open Vld) trekt vandaag naar de koning met de boodschap dat hij een Vivaldi-coalitie wil vormen. Toch ligt een akkoord nog niet binnen handbereik.

45 reacties

  • Sharon Debeul

    4 jaar geleden
    Graag deze Vivaldi regering.
  • mijntje vermeire

    4 jaar geleden
    Wij vlamingen gaan nog wa mee maken wij willen nieuwe verkiezingen
  • Louise Maertens

    4 jaar geleden
    Als CD&V mee instapt in deze Vivaldi regering, dan halen ook zij de kiesdrempel niet in 2024! Mag je 100% zeker van zijn.
  • Paul Vander cruysse

    4 jaar geleden
    Donkerblauw beloven en dan voor donkerrood gaan!! Il faut le faire! Luister naar mijn woorden maar kijk niet naar mijn daden. Op 17 september wordt het doemscenario voor Open VLD waarheid: nieuwe verkiezingen en een uitslag waarvan ze in hun ergste dromen nog niet van gedroomd hebben.
  • Karine Lenaerts

    4 jaar geleden
    VLD zal bij de volgende verkiezingen absoluut de rekening wel gepresenteerd krijgen, een Vivaldi regering is een regering van verliezende partijen, waar is de democratie hier?
  1. Hoe royaal is de afscheidsvergoeding van onze politici in vergelijking met onze buurlanden? “Voor Europees systeem zou iedereen tekenen”
    PREMIUM
    202

    Hoe royaal is de afscheids­ver­goe­ding van onze politici in vergelij­king met onze buurlanden? “Voor Europees systeem zou iedereen tekenen”

    Belgische parlementsleden die niet terugkeren na de verkiezingen zullen de belastingbetaler de komende vijf jaar 40 miljoen euro kosten. Hoe regelen onze buurlanden de uittredingsvergoedingen? Innen politici er nog meer geld, of zijn ze in Duitsland, Frankrijk en Nederland net strenger? En wat met het Europees Parlement? Professor Publieke Financiën Herman Matthijs maakt de vergelijking en trekt een conclusie.
  2. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge