De Wit-Russische vlag werd deze week geprojecteerd op een groot conventiegebouw in de Oekraïense hoofdstad Kiev, uit solidariteit met de Wit-Russen die in opstond zijn gekomen tegen de Wit-Russische president Loekasjenko. Oekraïne kondigde aan dat het de grenzen dertig dagen lang zal sluiten voor de meeste buitenlanders na een heropflakkering van het  coronavirus, maar laat weten dat Wit-Russen die de repressie ontvluchten welkom blijven.
Volledig scherm
De Wit-Russische vlag werd deze week geprojecteerd op een groot conventiegebouw in de Oekraïense hoofdstad Kiev, uit solidariteit met de Wit-Russen die in opstond zijn gekomen tegen de Wit-Russische president Loekasjenko. Oekraïne kondigde aan dat het de grenzen dertig dagen lang zal sluiten voor de meeste buitenlanders na een heropflakkering van het coronavirus, maar laat weten dat Wit-Russen die de repressie ontvluchten welkom blijven. © EPA

Europese Unie vaardigt sancties uit tegen “hooggeplaatste” vertegenwoordigers van het Wit-Russische regime

De Europese Unie gaat sancties uitvaardigen tegen “hooggeplaatste” vertegenwoordigers van het regime van de Wit-Russische president Aleksandr Loekasjenko. Dat heeft de hoge vertegenwoordiger van het buitenlands beleid Josep Borrell vrijdag meegedeeld na een informele bijeenkomst van de buitenlandministers van de 27 lidstaten in Berlijn. Hij waarschuwde ook voor Russische inmenging. “Wit-Rusland mag geen tweede Oekraïne worden”.

1 reactie

  • Jan Depoortere

    4 jaar geleden
    Als we nu eerst eens voor eigen deur zouden vegen ipv zich te moeien in iets waar de EU anders geen zier om geeft. Het oosten zal doen wat ze doen, omdat ze het kunnen. Wij kunnen wat met de vinger wijzen en zeggen 'foei, dat mag niet' of sancties nemen waarmee we in ons eigen voeten schieten. 'democratie' is een drogreden, onze banden met China tonen duidelijk aan hoe hoog we democratie en mensenrechten in het vaandel dragen. Out of sight, out of mind.