Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert bracht als koninklijk opdrachthouder vandaag verslag uit op het paleis.
Volledig scherm
PREMIUM
Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert bracht als koninklijk opdrachthouder vandaag verslag uit op het paleis. © BELGA

ANALYSE. Terwijl de animo voor verkiezingen groeit moet Egbert Lachaert nog twee hordes over

Kan Egbert Lachaert (Open Vld) nieuwe verkiezingen vermijden? Van de koning krijgt hij nog een week om een Vivaldi-coalitie te vormen, maar de socialisten houden hem het mes op de keel.

11 reacties

  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Catherine MISTIAEN en de werkmens zal aan een min. loon werken en de rekening betalen zoals altijd. De milieumens zal groene energie eisen, opengrenzen en socialewoningen en de ondernemers met hun groot rechtvaardigheidsgevoel zullen de socialewoningen bouwen en de groene projecten realiseren door mensen tewerk te stellen aan een min. loon en hun centen tellen. OpenVLd en Groen eisen opengrenzen, de ene voor kiesvee en de anderen om de lonen te kunnen verlagen.
  • Lisette Nelissen

    4 jaar geleden
    De animo groeit misschien bij de politici om verkiezingen te organiseren in volle corona periode, ik ga niet de hele tijd opgelet hebben om mij daarna te laten besmetten in het stemhokje. Het zou bovendien niets uithalen want je kan nu al weten dat in Vlaanderen het Vlaams Belang overduidelijk zal winnen en in Wallonië de PTB.
  • Danny janssens

    4 jaar geleden
    Inderdaad Joske Vermeulen en aan wie hebben ze dat te danken? Je kan het hen niet kwalijk nemen. Het is maar aan de anderen om een alternatief te zoeken
  • Katia Mistianes

    4 jaar geleden
    Ik duim voor EL. Deze Kevin Costner-lookalike is een echte held. Heeft het lef om scherpe bochten te nemen en ballast (BDW) overboord te gooien. Om nieuwe kompanen te zoeken naar de eindstreep. Iedereen snakt naar verandering. Wel, this is it. Werkmens+ondernemer+milieumens die elkaar tegenwerken, is voorbij. Anno 2020 mogen ze samenwerken in harmonie. Ja, nu hebben we goede wil nodig, vooral van de CDnV. Als die dat niet kennen: 'goede wil', wie dan wel?
  • DIRK VAN DESSEL

    4 jaar geleden
    Wie gaat hem oprapen nadat hij voorzeker zal gestruikeld zijn ?