Reed Hastings in een gesprek met 'Het Laatste Nieuws': “'s Nachts lig ik wakker van de toekomst van Netflix. We moeten voortdurend strijden om de beste films en de beste series in huis te hebben, zodat mensen voor ons blijven kiezen. Dat is zwaar.”
Volledig scherm
PREMIUM
Reed Hastings in een gesprek met 'Het Laatste Nieuws': “'s Nachts lig ik wakker van de toekomst van Netflix. We moeten voortdurend strijden om de beste films en de beste series in huis te hebben, zodat mensen voor ons blijven kiezen. Dat is zwaar.” © AP

INTERVIEW. Reed Hastings, oprichter en CEO van Netflix: “Ik lig ‘s nachts wakker van de toekomst”

Ik netflix, jij netflixt, 193 miljoen mensen netflixen. Als de naam van je bedrijf het aan de andere kant van de wereld tot werkwoord schopt, weet je dat je het hebt gemaakt. “En toch lig ik er ‘s nachts wakker van hoe we consumenten kunnen blijven verleiden”, zegt de Amerikaanse miljardair Reed Hastings (59), oprichter en CEO van streamingdienst Netflix, in een gesprek met deze krant.

5 reacties

  • Kurt Missotten

    4 jaar geleden
    Als ik dat zo lees, een wijs man waar velen een voorbeeld aan kunnen nemen. Er is werk aan de winkel in onze Belgische bedrijven! Triest om te zien hoe je allemaal hoog opgeleide mensen in dienst neemt om die dan als kinderen te behandelen.
  • Marc Huyghebaert

    4 jaar geleden
    Ik heb geen netflix, telenet vliegt er ook uit en tv kijken waarom nog, steeds hetzelfde verhaal - nee zotte kosten voor niets, ik lig wakker van andere dingen
  • Michael Vanden Broucke

    4 jaar geleden
    De vlaamse film is niet goed genoeg vaak. Geef me maar Netflix :)
  • marc rooms

    4 jaar geleden
    Eerlijk gezegd, ik heb geen bal aan netflix absoluut waste of money. Ik heb 95 pct van de films gezien. Maar mijn dochter volgt sommige series dus ... betaal ik.
  • Lore Kluwer

    4 jaar geleden
    Eens wat anders dan ik: geef subsidies aan de Vlaamse film, jij geeft subsidies aan de Vlaamse film, iedereen geeft subsidies aan de Vlaamse film... Elders lezen we hoe fier Vlaamse regisseurs zijn op de serie die ze hebben gedraaid in deze tijden van corona: "We bewijzen dat de Vlaamse film ook nu creatief kan zijn." Jammer dat er via de VRT en het Vlaams Audiovisueel Fonds toch weer belastinggeld aan te pas moest komen. Graag nog meer private financiering via Netflix dus!