Egbert Lachaert probeert Vivaldi met alle partijen uit: betrokkenen zitten momenteel samen

 ©  ISOPIX

Koninklijk opdrachthouder en Open VLD-voorzitter Egbert Lachaert vergadert op dit moment met alle partijen die mogelijk een Vivaldi-coalitie kunnen vormen. Het is de allereerste keer dat dit gebeurt. Naast Open VLD zijn ook MR, PS, SP.A, Groen, Ecolo, CD&V en CDH aanwezig op de vergadering die om 18 uur begon.

Het is overigens de allereerste keer sinds de verkiezingen van 26 mei vorig jaar dat er met verschillende partijen rond de tafel wordt gezeten. Toch om te praten over inhoud en een mogelijke coalitie.

Of het ook betekent dat er eindelijk een nieuwe regering komt en dat Vivaldi zal zijn, is nog de vraag. Naar verluidt wordt bekeken of de coalitie mogelijk is en of CD&V er wil instappen. Een ja of een nee is er nog niet.

Maar het is wel het bewijs dat Egbert Lachaert een versnelling hoger schakelt. Volgende vrijdag moet hij weer verslag uitbrengen bij de koning en de deadline van 17 september, wanneer het vertrouwen van de zittende regering-Wilmès verstrijkt, komt steeds dichterbij. (fem)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen