Brusselse politie neemt wagens van vijf wegpiraten in beslag

Themabeeld ©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

De Brusselse politie heeft het voorbije weekend maar liefst vijf voertuigen van wegpiraten in beslag genomen. Het ging telkens om bestuurders die in de omgeving van het Atomium halsbrekende toeren uithaalden met hun wagen of een straatrace hielden, en daarbij andere weggebruikers in gevaar brachten. Het rijbewijs van de vijf personen werd ook meteen voor twee weken ingetrokken, zo meldt politiewoordvoerder Olivier Slosse.

jvh
Bron: BELGA

De eerste bestuurder liep vrijdagnacht rond 01.30 uur tegen de lamp, toen de politie opmerkte hoe de man aan hoge snelheid reed en gevaarlijke manoeuvres uitvoerde. Zo liet hij stationair zijn banden slippen, om vervolgens zeer snel op te trekken en voerde hij bochten uit door aan de handrem te trekken. Op een bepaald moment verloor de man ook even de controle over het stuur, al herwon hij dat vrij snel. Toen de politiepatrouille haar sirene aanzette, stopte de man meteen bruusk, maar veroorzaakte daarbij wel een lang remspoor.

De tweede wegpiraat werd zaterdagavond om 23.30 uur tegengehouden toen hij aan hoge snelheid voorbij de politie reed en bijna een motorrijder aanreed. Korte tijd later, rond 23.45 uur merkten agenten in burger twee wagens op die een straatrace hielden. Ook zij werden tegengehouden.

Om 01.00 uur merkte de politie dan opnieuw een wagen op die aan hoge snelheid reed, zigzagde en bochten uitvoerde door aan de handrem te trekken. Die bestuurder bleek bovendien onder invloed van alcohol.

Niet alleen zagen de vijf bestuurders hun wagen in beslag genomen worden, op bevel van het parket werd hun rijbewijs ook meteen voor twee weken ingetrokken. De politie stelde ook een proces-verbaal op van de verschillende verkeersinbreuken, zodat de vijf zich binnenkort naar alle waarschijnlijkheid moeten verantwoorden voor de politierechtbank.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen