VTM
Volledig scherm
© VTM

Zaak-Reuzegom op lange baan geschoven? Verdediging vraagt bijkomend onderzoek

Er valt vrijdag geen beslissing over de doorverwijzing van achttien leden van studentenvereniging Reuzegom naar de correctionele rechtbank. Al zeker twee advocaten van de verdediging zullen op de zitting van de raadkamer om bijkomende onderzoeksdaden vragen, zo bevestigen meerdere bronnen ons. De zaak wordt bijgevolg voor onbepaalde tijd uitgesteld. Advocaat Sven Mary, die de vader van de betreurde Sanda Dia (20) bijstaat, spreekt van een “vertragingsmanoeuvre”.

78 reacties

  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    Maar het probleem zit elders: de advocaat van het slachtoffer zegt zelf al dat het niet om moord gaat maar onvrijwillige doodslag. Dat is een blunder. Ik zou die maar rap vervangen. Dat zou ik toch maar eens betwisten: de beschuldigen waren niet dom en zouden dus moeten weten dat iemand liters visolie toedienen lijdt tot orgaanfalen en/of iemand uren in een ijskoude waterput zetten lijft tot onderkoeling. Verder hebben ze hem uit zijn kot gesleurd zonder toestemming dat is huisbreuk.
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    @Willy Devroey: het antwoord op uw vraag is simpel: omdat de advocaten NU pas voor de eerste keer het ganse dossier hebben mogen inkijken. En op dat moment hebben ze recht om bijkomend onderzoek te vragen. En dat is dus volkomen normaal.
  • Jan Van de Velde

    4 jaar geleden
    Als het wetboek van Strafvordering een procespartij toelaat om bijkomende onderzoeksmaatregelen te vragen, is dat omdat de wetgever dat in ons aller naam zo heeft beslist. Het maakt dus onbetwitbaar deel uit van het grondrecht op een eerlijk proces. Als de rechter dit verzoek naast zich neerlegt, volgt er zeker een klacht bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens; kost allemaal nodeloos geld aan Belgische belastingbetaler.
  • SVETLANA HOREMANS

    4 jaar geleden
    Het ergste vind ik dat Gaia ook bijkomende onderzoek vraagt... ter verdediging van de rechten van de goudvis
  • Jos De Vadder

    4 jaar geleden
    alle onderzoeken werden toch al gedaan. De rechter had dit verzoek radicaal moeten afwijzen. Dit zegt genoeg over de rechter!