UAntwerpen meldt zich als benadeelde partij in zaak-Reuzegom

Antwerpen -

De UAntwerpen heeft zich als benadeelde partij gemeld in de zaak-Reuzegom. Dat meldt de universiteit op vrijdag. Een student van de UA is betrokken in het gerechtelijk onderzoek rond de tragische dood van Sanda Dia in 2018.

“UAntwerpen heeft het nodige gedaan met het oog op het opstarten van een interne tuchtprocedure. Intussen heeft de universiteit zich ook bij de Procureur des Konings in Hasselt als benadeelde partij gemeld”, zegt woordvoerder Peter De Meyer. De universiteit wil verder niet over het tuchtdossier communiceren.

Normaal zou vandaag een raadkamerzitting plaatsvinden in Hasselt over de eventuele doorverwijzing van achttien leden van studentenclub Reuzegom naar de correctionele rechtbank in het onderzoek naar de dood van de 20-jarige Sanda Dia. De jongeman stierf op 7 december 2018 na een doopritueel dat twee dagen eerder gestart was.

Meerdere partijen hebben echter verzoeken ingediend voor bijkomend onderzoek. Daardoor gebeurt er vrijdag met betrekking tot het dossier Reuzegom niks in de Hasseltse raadkamer. De raadslieden hoeven zelfs niet aanwezig te zijn. Het parket gaat eerst alle verzoekschriften nalezen en er een advies over opstellen. Dat advies zal worden overgemaakt aan de onderzoeksrechter, die vervolgens zal beslissen of er bijkomend onderzoek zal gebeuren. jtp, blg

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER