Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Shutterstock

Demir (N-VA) over wet rond verjaring seksueel misbruik: “Wet hoort aan kant van slachtoffers te staan”

De Vlaamse regering wil absoluut verhinderen dat de wet die ervoor zorgt dat seksueel misbruik van minderjarigen niet langer kan verjaren, wordt vernietigd. In juli trok de Franstalige syndicale vereniging van magistraten (Association Syndicale des Magistrats) naar het Grondwettelijk Hof om de bewuste wet te laten vernietigen. De vereniging had het over een 'emotionele wet'. Vlaams minister van Justitie Zuhal Demir is niet te spreken over die actie. "De wet hoort aan de kant van de slachtoffers te staan. Niet aan die van de daders. Daar is niks emotioneel aan", zegt de N-VA-minister.

9 reacties

  • Jean West

    4 jaar geleden
    Kristine Delacourt Al eens nagezien hoeveel geestelijken er kinderen misbruikt hebben. Dat zijn diegenen die anderen de les spellen. Ook al eens nagegaan hoeveel er effectief veroordeeld zijn?
  • Gerry Cle

    4 jaar geleden
    Een misdaad zou NOOIT mogen verjaren. Uiteraard mag men niemand veroordelen zonder harde bewijzen. Als er later door nieuwe technieken iemands schuld bewezen kan worden moeten eerdere processen worden overgedaan.
  • Marc Camp

    4 jaar geleden
    En wat met valse beschuldigingen die zware gevolgen hadden. Wat met die vermeende dader? En hoe ga je u verweren tegen beschuldigingen die bv 20 jaar oud zijn en waar geen bewijs van bestaat. Is een woord van een vrouw voldoende? Opgepast want je kan dan de volgende zijn. Verkrachting moet altijd vervolgd worden maar dan liefst zo snel mogelijk en geen 20 jaar later.
  • Bruno willems

    4 jaar geleden
    België het land waar de daders meer rechten hebben dan de slachtoffers
  • paul piens

    4 jaar geleden
    De rechten van de daders eindigden waar de rechten van de slachtoffers begonnen. Als het slachtoffer levenslang krijgt door het misbruik van de dader, dan moet de dader daar maar ook de rest van zijn leven voor vervolgd kunnen worden.