Pokémonjacht loopt uit de hand: politie moet straat afsluiten

© SVW

© SVW

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

In de hippe Kammenstraat in het centrum van Antwerpen zijn honderden Pokémonjagers opgedaagd. Ze komen naar de straat om (zeldzame) Pokémons te jagen, maar de enthousiastelingen zakten zo massaal af, dat de politie zich genoodzaakt zag om de straat af te sluiten.

lej

Ondernemersorganisatie Unizo organiseert woensdagmiddag een Pokémon-event in de Kammenstraat in Antwerpen. Daar zijn twee zogenaamde Pokéstops. Daar kunnen spelers lokaas in leggen, zodat er (zeldzame) Pokémons komen. Wat dan weer nieuwe Pokémonspelers lokt.

© SVW

Dat is precies wat Unizo Antwerpen woensdag tussen 14 en 16 uur gedaan heeft. “We hebben ‘lures’ (lokaas, red.) gelegd en zijn dan beginnen promo maken”, zegt Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen.

Het initiatief van Unizo lokte zoveel Pokémon-fans dat de straat volloopt. De Antwerpse politie zag zich genoodzaakt om de Kammenstraat voor alle verkeer af te sluiten. “Voor ieders veiligheid”, zegt woordvoerster Veerle De Vries. “Want de Kammenstraat is een smalle eenrichtingsstraat.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De politie wist op voorhand dat er een uitnodiging circuleerde op facebook om naar de Kammenstraat te komen. “Dus we hielden het sowieso in de gaten.”

Nico Volckeryck van Unizo Antwerpen is tevreden met zijn actie. “We hadden niet gedacht dat er zoveel mensen zouden opdagen. Op onze facebookpagina hadden maar 200 mensen zich aangemeld, dus ik dacht dat er een man of 50 zou komen.” Het bleken er veel meer te zijn. Volckeryck schat dat er 1.000 tot 1.200 Pokémonsjagers kwamen. “Al van half één zagen we ze opdagen.”

De politie zal zo lang als nodig blijven om een oogje in het zeil te houden. Toch waarschuwt woordvoerster De Vries nog eens. Hoe enthousiast je ook op Pokémons jaagt, vergeet niet dat je op de openbare weg bent. En dat je dus de verkeersregels moet volgen.

Nico Volckeryck van Unizo is vooral blij dat dergelijke nieuwe manieren om reclame te maken, lijken aan te slaan. “We hebben met een relatief klein budget, 50 euro en enkele prijzen, duizenden mensen naar de Kammenstraat gekregen. We zijn blij dat heel veel mensen onze straat gezien hebben, mensen die misschien anders nooit naar hier gekomen zouden zijn.” Volgens hem zijn er zelfs bezoekers van buiten Antwerpen die hier speciaal voor naar de winkelstraat afgezakt zijn.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen