GSM-dief raakt levensgevaarlijk gewond bij schermutseling

© google streetview

Een dief die zaterdagnacht door zijn slachtoffer betrapt werd op diefstal van een gsm, raakte levensgevaarlijk gewond tijdens de schermutseling die op de diefstal volgde. Dat laat de lokale politie van Antwerpen zondag weten.

Zaterdagnacht omstreeks 00.30 uur kreeg de politie melding van een vechtpartij in café Breda in de Antwerpse stationsbuurt. Die volgde nadat een man samen met een kompaan een gsm had gestolen in het café. Ze maakten gebruik van een afleidingsmanoeuvre en vroegen de klant de weg naar de dichtstbijzijnde tramhalte. Tijdens de uitleg slaagden ze erin de man zijn gsm te stelen. Het slachtoffer merkte echter dat een van de verdachten zijn gsm tussen zijn vingers had geklemd, waarop de twee daders het op een lopen zetten.

De benadeelde liep hen achterna en vond zijn gedumpte gsm op de grond. Kort daarna zag hij één van de vermoedelijke daders aan de overkant van de straat en wilde hem tegenhouden tot de komst van de politie.

De verdachte deelde echter een slag uit, maar de man kon deze net ontwijken en sloeg de verdachte terug. Deze laatste viel daarbij op de grond met zijn hoofd. De ziekenwagen kwam ter plaatse en bracht de verdachte over naar het ziekenhuis. Daar bleek hij in levensgevaar te verkeren. De politie bewaakt de 40-jarige verdachte tot hij verhoord kan worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen