Man komt om bij crash van paramotor, buurtbewoners zagen motor tollen in de lucht

 © bfs

Een man uit Deinze is om het leven gekomen bij een ongeval met een paramotor in Vrasene. Dat bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen. Dat is een onderzoek gestart.

Bert Foubert en John De Vlieger

Het ongeval gebeurde rond 10 uur in een veld in Vrasene. De omstandigheden van het ongeval worden nog onderzocht, maar de paramotor zou enkele kilometer na het opstijgen door nog onbekende oorzaak in de problemen gekomen zijn.

Buurtbewoners zagen de paramotor tollen in de lucht. De motor stortte neer in een veld aan van het kruispunt van Braderik met de Puchelstraat in Vrasene (Beveren- Waas), op een boogscheut van de E34.

 ©  bfs

De hulpdiensten kwamen ter plaatse maar de man overleefde het ongeval niet. Het gaat om een 50-jarige man uit Deinze, bevestigt het parket van Oost-Vlaanderen.

Het ging niet om een duovlucht, zegt burgemeester Marc Van de Vijver van Beveren. Uit de eerste informatie werd gedacht dat er nog een tweede inzittende van de paramotor was, maar de bestuurder zat alleen.

 ©  bfs

Over de kop

“Ik zag hoe hij over de kop ging boven een boom”, getuigt een buurtbewoner. “Ik dacht dat hij stunts aan het uithalen was, dus ik ben niet blijven kijken. Je ziet hier wel vaker zo’n toestellen vliegen. Maar toen ik op een bepaald moment de motor niet meer hoorde, ben ik terug naar buiten gegaan. Ik zag de piloot liggen in het veld en ben er meteen naartoe gelopen. Kort daarna waren ook zijn vrienden ter plaatse. Voor die man kon geen hulp meer baten.”

 ©  bfs

 ©  bfs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen