EPA
Volledig scherm
© EPA

‘s Werelds nummer één Djokovic gediskwalificeerd nadat hij bal vol op lijnrechter mept: “Ik blijf triest en leeg achter”

US OpenSensatie op de US Open: Novak Djokovic, ‘s werelds nummer één, is gediskwalificeerd nadat hij de bal blind wegsloeg en daarbij een vrouwelijke lijnrechter vol op het strottenhoofd raakte. Intussen heeft de 33-jarige Serviër zich via sociale media wel al geëxcuseerd voor wat er zich heeft afgespeeld. “Zo onbedoeld. Zo fout”, klinkt het onder meer.

35 reacties

  • Tessa vandermout

    4 jaar geleden
    Een regel die mss eens herbekeken moet worden. Op de beelden zie je duidelijk dat hij die bal ongericht en onbedacht wegslaat. Moest dit met opzet en doelgericht zijn...tja. Dan mochten ze die voor altijd van de court weren. Nu helaas voor hem wordt het reglement toegepast (wat niet meer dan juist is).
  • Conny De Groote

    4 jaar geleden
    Wedstrijdregelement is wedstrijdreglement, punt uit. De regels zijn voor iedereen hetzelfde; is vroeger ook al eens gebeurd!
  • Pieter PELGRIMS

    4 jaar geleden
    Diskwalificatie is volkomen onterecht.Novak had geenszins de intentie om wie dan ook te raken met zijn achterwaardse geslagen bal dewelke zeer ongelukkig terecht kwam.Setverlies ware een terechte sanctie geweest.Natuurlijk wrijven de supportersfanaten van Federer en Nadal zich nu in de handjes nu er geen 18de grand slam titel wenkt voor Novak.Wees gerust, uitstel is geen afstel, Novak gaat ook wat de grand slam titels Federer en Nadal overtreffen.
  • koen claeys

    4 jaar geleden
    hoge bomen vangen veel wind en hij heeft er al een potje van gemaakt de laatste covid-tijd.
  • Monique Asaert

    4 jaar geleden
    Wel een afrekening, was niet zijn bedoeling om de vrouw te raken, zoiets zie je dikwijls..