Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Een op drie middelbare scholieren ruilt openbaar vervoer in voor fiets tijdens coronacrisis

Voor de coronapandemie maakte bijna de helft van de middelbare scholieren gebruik van het openbaar vervoer, maar uit een enquête van VAB blijkt dat een op de drie bus- en tramgebruikers is overgestapt op de fiets. Nu maken bijna zes op de tien middelbare scholieren gebruik van de fiets. VAB vraagt zich wel af of dat zo blijft wanneer het slechter weer wordt.

5 reacties

  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Ik zie dit als een gunstige ontwikkeling maar heb toch een bedenking: als ze zich aan de verkeersregels houden is er niks aan de hand. Daar wringt het schoentje: veel fietsers zijn er van overtuigd dat zij altijd en overal voorrang hebben en vertragen of stoppen voor niks of niemand. Zij eisen dat een ander hun gepersonaliseerde wegcode kent en dwingen die op gevaar voor lijf en leden af. Ik heb camera's in mijn auto en op mijn motor, ik kan je wel wat laten zien...
  • Christine van Hoye

    4 jaar geleden
    Deze morgen nog maar eens ondervonden dat er schoolfietsers op de baan zijn. Bijna van mijn sokken gereden (op het voetpad) door een fietser die dan nog een grote mond ophad. Ps: er is een fietspad op gelijke hoogte van voetpad .
  • Erwin VD

    4 jaar geleden
    Goed zo zou ik zeggen, op die manier doen ze nog iets aan hun conditie. Dat het openbaar vervoer in dit land niet toereikend en onklantvriendelijk is, is een feit. De reistijd is te lang een het aanbod ondermaats, zeker in of van en naar landelijke gebieden. De kostprijs is ook een hele hap uit een familiebudget. Zeker als je weet dat er voor de verplichte periode lock down en home scool, zelfs geen compensatie is voor de verloren abonnementsperiode. En dit los je niet op zoals de NMBS !
  • robert van puyenbroeck

    4 jaar geleden
    Het openbaar vervoer is en blijft een schande. Wat de voorzitter of minister ons ook komt wijsmaken het blijft een ramp. Corona regeltjes overal, je mag niet dit of dat maar op tram of bus mag alles. Een groot open voetbalstadion van 15 of 20 duizend man daar mag niets en daar moet men respect hebben voor de regeltjes, op een overvolle tram of bus waarvan de deuren niet meer kunnen sluiten daar is alles toegestaan. Gelukkig dat onze parlementsleden niet dagelijks het openbaar moeten gebruiken.
  • William Van den Berghe

    4 jaar geleden
    In de jaren 70 en 80 ging bijna iedereen samen met de fiets naar school. Was nog eens goed voor de fysiek ook. Nu staan ze in massa aan een bushokje, elk druk bezig met zijn smartphone.