Stijging aantal transmigranten op de snelwegparking in Landen

Themabeeld ©  BELGA

Na de sluiting van de snelwegparking in Borgworm, kampt Landen met een toename in aantal transmigranten. De gemeente zal extra politiepatrouilles inzetten, en krijgt eind september ondersteuning van de federale politie.

Bron: BELGA

Maandag 21 september staat een overleg gepland met federaal minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) en Vlaams minister Lydia Peeters (Open Vld), bevoegd voor de snelwegparkings.

Exacte cijfers over de toename van het aantal transmigranten heeft burgemeester Gino Debroux (sp.a) nog niet, maar het zijn er volgens hem niet meer dan dertig. De lokale politie was al bezig met extra te patrouilleren langs het station en op de weg naar de E40, en zal dit nu ook blijven doen. De laatste week van september komt een team van de federale politie de lokale wegpolitie ondersteuning geven.

Politiek overleg

Op maandag 21 september vindt een overleg plaats tussen de burgemeester van Landen en die van naburige gemeenten, en de kabinetten van minister De Crem en minister Peeters. Normaal stond het overleg al in april gepland, maar de COVID-19-crisis gooide daar roet in het eten. Op het overleg zal een gemeenschappelijke aanpak op de snelwegparkings besproken worden.

“Mensen hebben wel een subjectief onveiligheidsgevoel”, zegt Debroux. “De overlast beperkt zich tot urineren, soms sluikstorten en lawaai, maar de mensen beginnen zich wel ongemakkelijk te voelen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen