VTM
Volledig scherm
© VTM

VTM moet dwangsom betalen bij uitzenden van interview met pedofiel in ‘Axel Gaat Binnen’

TVVTM zal vanavond de aflevering van ‘Axel Gaat Binnen’, waarin hij het Forensisch Psychiatrisch Centrum bezoekt, niet uitzenden. In de aflevering kwam een interview met een geïnterneerde pedofiel aan bod, maar daar ging zijn advocaat niet mee akkoord. “Mijn cliënt heeft een IQ van 67 en is geïnterneerd. Op televisie komen is alleen maar nadelig voor hem en zijn slachtoffers”, aldus zijn raadsman Joris Van Maele. VTM moet een dwangsom betalen als ze het fragment toch uitzenden.  

25 reacties

  • Vanessa Huysmans

    4 jaar geleden
    Akkoord met Mark Tersago! Ook ik heb interesse in het domein psyché.
  • Eddy baert

    4 jaar geleden
    De boete zou er een moeten zijn met 6 nullen, VTM hebben hun eigen regels ,sentatie zoeken,en alles aan hun laars lappen.
  • Jan Vanachter

    4 jaar geleden
    Mijn broer in de psychiatrische instelling mag zelf niet over zijn geldmiddelen beschikken. Maar hij zou volgens velen wel andere beslissingen mogen nemen als het uitkomt in de kraam van programmamakers of tv makers. Dat ze daar ook eens de toelating van de vrederechter voor vragen. Ik vind het not done.
  • Marco brilmans

    4 jaar geleden
    Niemand heeft het programma gezien, toch heeft iedereen zijn/haar oordeel reeds klaar. Dat VTM sensatie tv is ok maar dat zijn ook subjectieve vooroordelen. Indien dit een objectieve en/of respectvolle reportage is, moet dit kunnen. Mensen alsook slachtoffers hebben zelf de keuze om te kijken. Ik ben benieuwd omdat ik interesse heb in psyche en evolutie van mensen en karakters. Ik vind dat deze mensen ook hun verhaal mogen doen.
  • Bart Boenen

    4 jaar geleden
    Ik had het graag zien uitzenden. Als de publieke opinie op 10-tallen fora toch zijn zegje mag doen over van alles en nog wat, kan het evengoed eens te zien krijgen over welke mensen het gaat...