VRT
Volledig scherm
PREMIUM
© VRT

Raadkamer behandelt vandaag zijn dossier: Bart De Pauw wil proces om zijn naam te zuiveren

Televisiemaker Bart De Pauw (52) weet normaal vandaag of er al dan niet een proces tegen hem komt. De raadkamer in Mechelen behandelt vanochtend zijn dossier. Net als de burgerlijke partijen verzet De Pauw zich niét tegen een strafproces. “We zijn er klaar voor. Voor het eerst zal ik context kunnen geven bij al die aantijgingen”, zei De Pauw eerder al over het — vermoedelijk — pijnlijke proces dat hem wacht.

10 reacties

  • ivan de ridder

    4 jaar geleden
    Bart heeft deze zaak zélf publiek gemaakt door een videofragment uit te brengen met zijn interpretatie van de beschuldigingen. Moest dit niet gebeurd zijn, had de zaak misschien bemiddeld kunnen worden. Velen kennen Bart enkel als sympathieke mediafiguur en vellen op basis hiervan een oordeel over hem en de eerlijkheid van die dames. Niet verwonderlijk dat zij dan anoniem wensen te blijven. Laat het gerecht zijn werk doen.
  • Sigrid De Doncker

    4 jaar geleden
    Veel succes Bart, hoop voor goede afloop. Nu worden de namen van de aanklagers tenminste bekend.
  • Marko Decandt

    4 jaar geleden
    Ergens normaal dat Bart de aanklagers ook bekend wil maken. Nu wordt enkel Bart als de grote boosdoener genoemd in heel dit verhaal en van de aanklagers geen woord. Ik verwacht dat er bij de aanklagers een paar valse beschuldigingen zullen boven komen. Dan mogen deze vrouwen ook is aan de schandpaal gebonden worden lijkt me.
  • Carine Verbruggen

    4 jaar geleden
    Schandalig gewoon die mens is alles kwijt genoeg gestraft vind ik en dan nog anoniem
  • Jos Mardig

    4 jaar geleden
    Beste mensen, Moest het nog niet duidelijk zijn: Bart kent zijn slachtoffers al lang. Hij weet wie waar en wanneer. Als het tot een proces komt wordt dat openbaar, dat is nu net het punt. Alleen weet ik niet of dat allemaal wel een goede zaak is. Ik zou het als rechter voor een gesloten zaal afhandelen...