©  BELGA

Advocaat Bart De Pauw: “We zijn klaar om het proces te voeren”

De Mechelse raadkamer zal vandaag na een korte zitting beslissen om Bart De Pauw naar de strafrechter door te verwijzen, op verdenking van belaging en digitale overlast. Daar zijn althans alle betrokkenen het over eens: niemand verwacht vandaag nog vertragingsmanoeuvres. “We zijn klaar om het proces te voeren”, zegt Michaël Verhaeghe, de advocaat van De Pauw.

LEES OOK. Vrouwen wilden bemiddelen, Bart De Pauw verkoos toch proces (+)

De zitting waarop het Antwerpse parket aan de raadkamer zal vragen om de televisiemaker door te verwijzen, gebeurt achter gesloten deuren. Hoewel hij daarbij aanwezig mag zijn, heeft Bart De Pauw ervoor gekozen om dat niet te doen. Hij laat zich vertegenwoordigen door zijn twee advocaten.

De videobooschap die Bart De Pauw in november 2017 op Youtube plaatste.

Ook de actrices die door De Pauw gestalkt zouden zijn, zullen niet op de zitting opdagen. Zij hebben nooit om een proces gevraagd: het gerecht startte een onderzoek op zonder dat zij ooit een klacht indienden. Dat gebeurde nadat De Pauw zelf in een videoboodschap hun klachten wereldkundig maakte. Volgens hun advocate zijn ook zij klaar voor een proces. “In eerste instantie stonden zij daar ook niet voor te springen. Maar als het moet, dan moet het. Ze willen erkenning voor wat er gebeurd is.” (mkm, cel)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER