Direct naar artikelinhoud
Weerbericht

Nazomer op komst: vanaf maandag stijgt temperatuur tot boven 25 graden

Het wordt begin volgende week opnieuw zomers warm.Beeld Bart Leye

Voor liefhebbers van de zon komen er mooie tijden aan: komende maandag stijgt het kwik mogelijk naar 26 graden. Vanaf dan liggen er mogelijk enkele mooie dagen in het verschiet. ‘Een nazomer lijkt in de maak’, zegt HLN-weerman Martijn Peters.

en

Vandaag en de komende dagen is het nog wat wisselvallig, en kan er af en toe zelfs regen vallen. Maar begin volgende week krijgen we dan toch mogelijk een ‘indian summer’ of stralend nazomerweer. “Maandag lijkt het zonnig te blijven met de aanvoer van gevoelig zachtere lucht vanuit het zuidoosten”, meldt het KMI. “De maxima schommelen dan tussen 21 en 26 graden.”

“Toch wel enkele graden boven de normale waarden voor de tijd van het jaar”, zegt Martijn Peters. “Die liggen eerder rond de 20 graden. Dat is met dank aan een hogedrukgebied boven centraal Europa, waardoor er droge, warme lucht wordt aangevoerd. De zomer lijkt zich dus toch nog even te laten zien voor de start van de (astronomische) herfst.”

Twitter bericht wordt geladen...

Vandaag blijft het weer voorlopig nog gematigd. Deze namiddag is het eerst zwaarbewolkt tot betrokken, vooral dan ten noorden van Samber en Maas met kans op wat lichte regen of motregen. Geleidelijk verwachten we bredere opklaringen. In het oosten en het zuiden van het land zijn er meer opklaringen. De maxima schommelen tussen 19 graden op de Hoge Venen en 23 of plaatselijk wat meer in het noorden en het zuidoosten.

Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt met enkele opklaringen. Er blijft kans op wat gedruppel of wat motregen. In het oosten en het zuiden van het land komen er brede opklaringen voor. Op het einde van de nacht kunnen lage wolken het zicht beperken op de Ardense hoogten. De minima schommelen tussen 8 graden op de Hoge Venen en 17 graden in het centrum.