Direct naar artikelinhoud
Update

Vivaldi-onderhandelaars testen negatief op coronavirus; ook koning Filip niet besmet

CD&V-vorzitter Joachim Coens.Beeld Photo News

De zes partijvoorzitters en medewerkers die deelnemen aan de federale onderhandelingen hebben negatief getest op het coronavirus. Dat meldt preformateur Conner Rousseau (sp.a) op Twitter. Ook koning Filip en Alexander De Croo testten negatief. Dinsdag had preformateur Egbert Lachaert (Open Vld) positief getest op het coronavirus.

en

Sp.a-voorzitter Conner Rousseau, die net als Lachaert preformateur is, testte eerder al negatief. De negatieve test betekent sowieso dat de partijvoorzitters minstens 9 dagen in quarantaine gaan en alle vergaderingen via videoconferentie zullen verlopen. Volgens Lachaert en Rousseau zullen er voor 18 september geen fysieke vergaderingen meer plaatsvinden met de Vivaldi-onderhandelaars. 

Het Paleis laat intussen weten dat ook koning Filip een negatieve coronatest heeft afgelegd. Omdat het een laagrisico contact was en de test vooral uit voorzichtigheid werd afgenomen, kan de koning zijn agenda gewoon hervatten.

Vicepremier en minister van Financiën Alexander De Croo laat zich vrijdag en zaterdag vervangen op de bijeenkomst van de Eurogroep en de informele vergadering van de Ministers van Financiën van de Europese Unie in Berlijn. De Croo had eind vorige week een fysieke ontmoeting met Lachaert. Gisterenavond testte hij negatief op het coronavirus. In het kader van de quarantaineregels zal hij zijn activiteiten voorlopig telefonisch en via videoconferentie verderzetten. De Belgische vertegenwoordiger bij de Eurogroep zal de minister van Financiën in Berlijn vervangen.

Twitter bericht wordt geladen...