De Britse premier Boris Johnson.
Volledig scherm
De Britse premier Boris Johnson. © REUTERS

Boris Johnson wil brexitakkoord schenden. Europese Commissie vraagt spoedoverleg

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk houden vandaag spoedoverleg over een wetsontwerp dat de brexitafspraken over Noord-Ierland met de voeten zou kunnen treden. Dat kondigde de Europese Commissie gisteravond aan. Voorzitter Ursula von der Leyen vreest dat Londen het internationale recht gaat schenden. Premier Boris Johnson stelt dan weer dat de wet nodig is om de Britse interne markt te beschermen.

11 reacties

  • Jeffry Hyman

    4 jaar geleden
    Grenzen volledig dicht voor Britten... zo zullen de Britten bij mistig weer niet meer smalend kunnen zeggen 'the continent is isolated' maar zal het onze toer zijn om te kunnen zeggen 'the UK is isolated'...
  • Jos Spriet-Dewaele

    4 jaar geleden
    Wie iets anders gedacht had is er aan voor de moeite Het UK en vooral Boris zijn niet te vertrouwen. Maar durf te wedden dat de EU zal buigen en alles verliezen.
  • lars vandenberge

    4 jaar geleden
    Antonio Pol: Polen is één van de grootste ontvangers van EU fondsen. Waarom zouden die willen vertrekken. Zelfs hun rechts populistische regering weet dat de EU goed opbrengt.
  • Maxime Vanmaercke

    4 jaar geleden
    Korte metten. Ooit ingestapt met condities en die moeten nu vervuld worden. Indien niet, volledige boycot tot hij plooit. Geven we nu toe, dan hebben we geen eu meer binnenkort.
  • Van Eersel Guy

    4 jaar geleden
    Daar zijn ze nog nie mee klaar! En gelijk heeft hij!