Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Sciensano wil mondmaskerplicht op school herbekijken na kritiek artsen: “Eén uur les, en ze hebben hoofdpijn en zijn duizelig”

De kritiek op de mondmaskerplicht in het middelbaar zwelt aan. Zeventig artsen stuurden een open brief aan onderwijsminister Ben Weyts (N-VA), want zij zien steeds meer jongeren met fysieke klachten, zoals hoofdpijn en duizeligheid. Sciensano neemt de brief ernstig. “Misschien moeten we in de klas doen zoals in de horeca: wie zit, mag het masker afzetten.”

56 reacties

  • Hurcan

    4 jaar geleden
    Dat de leerkracht moeilijker te verstaan is, los je gewoon op door luider te praten. Het mondmasker beschermt jou én anderen wel degelijk. Die 70 "artsen" moeten eens goed nadenken voordat ze "alarm" roepen: de besmettingen nemen alsmaar toe momenteel, na amper 2 weken school zijn er al zeker 7 scholen gesloten wegens besmettingen - zélfs mét de mondmaskers; lijkt me niet bepaald het moment om te gaan roepen over afschaffing van de mondmaskerplicht op school.
  • Susie Casteleyn

    4 jaar geleden
    Wij in het woonzorgcentrum hebben ook hoofdpijn en keelpijn maar blijven ons masker dragen ook al staan we in heel warme temperaturen te werken. Op de eerste plaats voor onszelf, familie en onze mensen die in een gesloten afdeling verblijven. Dus zaag niet wij hebben meer recht op klagen en ons hoor je niet ook al ligt het zweet in ons masker.
  • Paul Roymans

    4 jaar geleden
    De leerlingen zitten, ze zweten niet, ze kussen niet, ze knuffelen niet, ze spuwen niet en ze roepen niet. Waarom een masker dat je irriteert van de eerste minuut dat je het opzet? Bovendien ben je niet meer geconcentreerd en begrijp je het gemompel van de leraar niet.
  • Steven Roodhooft

    4 jaar geleden
    Alles is veel te snel gelost
  • Christine Laevers

    4 jaar geleden
    Wat een chaos overal. De vensters in dit mild najaar openzetten zou al veel kunnen helpen. En vooral 's morgens ontbijten. De helft van mijn leerlingen ontbeten vroeger met een flesje Cola.