Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Henk Deleu

Privébussen om drukte bij De Lijn tegen te gaan

De Vlaamse regering gaat privébussen inzetten om de overvolle bussen van De Lijn te ontlasten. Mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) maakt daar 12,5 miljoen euro voor vrij. Dat schrijft Het Belang van Limburg. Wanneer de eerste privébussen ingezet zullen worden, is nog niet duidelijk.

4 reacties

  • Marleen Willems

    4 jaar geleden
    Had al veel sneller moeten zijn, als vaste dagelijkse pendelaar Leuven heb ik de laatste dagen meermaals de bus laten voorbijrijden. Ongelooflijk dat dit toegelaten is, nochtans aan elke paal in de bus hangt wel een briefje van de 1m50 te respecteren. Denk dat het een typfout is en 5 cm moet zijn. Zet dan ook maar enkele extra bussen in richting GHB, UCLL, verpleegsterschool, zeker op vrijdagavond wanneer iedereen huiswaarts keert.
  • Gerrit Mangé

    4 jaar geleden
    Krijgt de lijn nog niet genoeg voordelen, alle autowegen in en uit de stad worden van 4 vaks omgebouwd tot 2 of zelfs 1 vak speciaal om een aparte bedding te creëren voor half lege bussen terwijl de auto's in file staan, enkel als de scholen beginnen of sluiten is er capaciteit tekort en daar moet de belastingbetaler weer voor opdraaien.
  • Frank Ryckbosch

    4 jaar geleden
    Niet echt realistisch uit te voeren. Een lijnbuschauffeur kan onmogelijk continue de achterliggende privé bus op sleeptouw nemen. Denk aan verkeerslichten, andere weggebruikers, infrastructuur van de haltes etc...
  • peter maas

    4 jaar geleden
    De lijn zou beter de mensen die vorig jaar een abonnement kochten een vergoeding geven voor de vele ritannulaties en stakingen,maar daar willen ze niet van weten!