De Antwerpse haven is een heuse draai­schijf voor drugs. Er komen enorme hoeveel­heden toe die bestemd zijn voor heel Europa.
Volledig scherm
PREMIUM
De Antwerpse haven is een heuse draai­schijf voor drugs. Er komen enorme hoeveel­heden toe die bestemd zijn voor heel Europa. © Tim Dirven

Dit zijn de technieken van drugscriminelen in de Antwerpse haven: “Voor een pincode betalen ze tot 200.000 euro”

Na een woelige start gaat Operatie Nachtwacht in Antwerpen haar tweede week in. Of de grootscheepse actie tegen het drugsgeweld effect heeft, moet nog blijken. Journalist Joris Van der Aa doet al twintig jaar onderzoek naar de drugscriminaliteit in de stad en laat in De Morgen zijn licht schijnen op de haven. Drugscriminelen gebruiken talloze technieken, van het versleutelde smartphones tot de ‘rip-off’: “Voor een pincode van een container betalen ze tot 200.000 euro”.

12 reacties

  • Benny Marcelo

    4 jaar geleden
    De enige oplossing: de drugsfamilies het land uitzetten. En kom niet af met mensenrechten, drugs verkopen is geen mensenrecht.
  • Andy Staelens

    4 jaar geleden
    BDW vraag nu toch eens raad aan Jambon, die heeft ervaring met opkuisen. Of het moet zijn dat hij het vergeten is, wan het is al 2 jaar geleden.
  • Eduard Deflandre

    4 jaar geleden
    Stop nu toch eens met te doen alsof. War on drugs haalt niets uit, integendeel, het doet de prijs van de cocaïne stijgen, dus meer winst. Pak de vraagzijde aan, de gebruikers, nagel ze aan de schandpaal al die BV's die zo graag in de media komen. De advocaten, projectontwikkelaars, politici enz. Het is gemeengoed in het blitse wereldje! Stop met de hypocrisie want de gewone man betaalt uiteindelijk het gelag.
  • Raf Verlinden

    4 jaar geleden
    Zolang er intern ( lees ook rechtschapen instituten) wordt meegewerkt met de dealers zal er nooit wat gebeuren , er is teveel geld mee gemoeid.
  • Samuel Peeters

    4 jaar geleden
    Schrijven over de drugspolemiek brengt ook een aardige duit op.