De Oruç Reis speurde tot woede van de Grieken naar olie en gas in betwiste wateren.
Volledig scherm
De Oruç Reis speurde tot woede van de Grieken naar olie en gas in betwiste wateren. © AFP

Turks onderzoeksschip dat voor hoogspanning zorgde tussen Turkije en Griekenland, teruggekeerd naar Turkije

Het Turkse onderzoeksschip Oruç Reis is in de nacht van zaterdag op zondag teruggekeerd naar de Turkse havenstad Antalya. Het schip, dat naar gasreserves speurt in het oosten van de Middellandse Zee, zorgt al geruime tijd voor hoogspanning tussen Turkije en Griekenland. Athene juicht dan ook het einde van de onderzoeksmissie toe.

8 reacties

  • Pro Human Avicenna

    4 jaar geleden
    Niemand begrijpt hoe de geo strategie werkt inclusief de media die een fractie van een momentopname weergeven zonder het totale plaat duidelijk te maken. Geo Strategisch Will het westen Turkije isoleren en voorkomen dat het sterker wordt door gas of olie...of op een andere manier. Hiervoor wordt Griekenland gebruikt maar achter Griekenland zit het gehele westen. Turkije weet dit en daagt het gehele westen uit. De vraag is waar haalt Turkije het lef vandaan. Zie Kadaffi zie Saddam.
  • Mustafa Sipahi

    4 jaar geleden
    Met Erdogan wast ier al een regering
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Erdogan vormt momenteel een potentieel gevaar voor de wereldvrede. Een conflict met Cyprus en Griekenland kan eindigen in een heuse oorlog met Europa, of veel erger; de start van de 3de W.O.
  • Vetmuylle Gerda

    4 jaar geleden
    De meesten hebben dus echt geen flauw benul waarover het gaat en hoe de vork op de steel zit, anders zouden ze de Turken nogal snel gelijk geven , maar ja ze zijn hier niet slimmer.
  • Harry Vermeulen

    4 jaar geleden
    Hoog tijd om dat land van haat, bedrog en hun dictator op zijn plaats te zetten. Is geen meerwaarde voor deze wereld. Is ook wss de reden dat de slimste daar al lang geëmigreerd zijn.