Zaterdag stuurde Vlaams N-VA-minister Demir (rechts) een forse waarschuwing uit naar haar coalitiepartners Open Vld en CD&V.
Volledig scherm
PREMIUM
Zaterdag stuurde Vlaams N-VA-minister Demir (rechts) een forse waarschuwing uit naar haar coalitiepartners Open Vld en CD&V. © Photo News

CD&V ziet haar vrees uitkomen: N-VA is al begonnen met vechtfederalisme

Met een paar stevige torpedo’s zet N-VA de Vivaldi-partijen meteen onder druk. CD&V’s vrees blijkt niet ongegrond: de christendemocraten waren al bang dat de afwijkende samenstelling tussen de Vlaamse en de federale regering tot problemen zou leiden. 

171 reacties

  • Klaas Van den Berghe

    4 jaar geleden
    Verkoop Wallonië aan Frankrijk. Politiek gezien komen ze beter overeen met hen dan met de Vlaming.
  • Leonarda Van Opbroecke

    4 jaar geleden
    Een land dat nu al in 6 stukken is verdeeld willen ze zelf niet terug tot 1 land herleiden. Want dan vallen er 5 regeringen weg. Enorm veel postjes en parlementstoeltjes die opgedoekt worden. Het officieel opsplitsen willen ze ook niet want dan moeten sommige gewesten vr hun eigen behoud instaan ipv zoals nu bepaalde gewesten uitzuigen zonder eigen inbreng. Kortom zijn er geen vooruitzichten dat dit land nog ooit succesvol zal bestuurd worden. Enkel de schuldenput zal steeds groter worden .
  • bob jansens

    4 jaar geleden
    tot nader order is in ons "democratisch" systeem een meerderheid van parlementsleden een legitieme meerderheid. Alleen kan men ernstige vragen stellen over ons "democratisch" systeem, immers 90% van Vlamingen heeft NIET voor Groen gekozen en meer dan 2 op 3 wenst niet geregeerd te worden door Groen, en toch zit deze partij in de regering, en dit geheel "democratisch" volgens ons huidige "democratisch" systeem.
  • alfons vanwetswinkel

    4 jaar geleden
    NV-A en Vlaams Belang hebben hun ware aard getoond politiek onwaardig o.a Vanpeel met het venijn op de tong . Als ze het ooit voort zeggen hebben zal democratie ver te zoeken zijn en gaan we Hongarije achterna en wordt het parlement helemaal buitenspel gezet en zal die goedgelovige Vlaming op de blaren zitten die ze zelf veroorzaakt hebben.
  • paul dhaese

    4 jaar geleden
    Eindelijk wordt CD&V wakker. Toon dat jullie Vlaams zijn en blijven. In meetings met MR en Ecolo welke geen nederlands kennen of willen spreken kan men moeilijk iets “bespreken”. Coens, Geens, Crevits, Bogaert, De Crem, .. toon Lachaert en Rousseau dat Vlaanderen zich niet laat dirigeren door hierboven genoemde partijen.