Venus.
Volledig scherm
Venus. © via REUTERS

Onderzoekers vinden sterke aanwijzingen voor leven op Venus

De Aarde is mogelijk niet de enige planeet waar leven voorkomt. Hoog in de dampkring van de planeet Venus hebben wetenschappers sterke aanwijzingen voor leven gevonden. Het gaat om microbes, minieme organismen die misschien door de lucht van Venus zweven. 

31 reacties

  • lode wijk

    4 jaar geleden
    Waarom zouden wij de enige planeet zijn waar leven is, er kan overal leven zijn in andere vormen dat wij kennen, en eerlijk gezegd wij zijn heus niet de slimste mensen, wij zijn dom en worden nog dommer gehouden, maar wat nut heeft het te weten dat er elders leven is, we hebben hier al moeilijkheden genoeg toch.
  • Roger Deprez

    4 jaar geleden
    Eerst zien, geloof niet in leven in ons zonnestelsel.
  • Jochen Leijgers

    4 jaar geleden
    Renaat Moerman, broeikasaarde is de "normale" atmosfeer voor de aarde. Iijstijden, zoals degene waarin we ons nu nog steeds bevinden, zijn eerder uitzondering dan regel.
  • Renaat Moerman

    4 jaar geleden
    Hopelijk maken wij hier geen "runaway greenhouse effect" mee, anders zijn we binnen 100 jaar ook een soort Venus. Bij 70° is het game over.
  • Louis Lagae

    4 jaar geleden
    Louis Lagae het aantal stappen om via Darwiniaanse evolutie ( er is er geen andere) tot de huidige mens te komen is veel groter dan het aantal hemellichamen in de ruimte. De kans dat de soort 'homo sapiens sapiens' elders ontstond is quasi nihil. Te meer dat er weinig of geen ruimteplaatsen zijn waar onze levensomstandigheden heersen. De mens is een gelukkig (?) toeval. PS : na de bijna niet meer te vermijden dreigende 6 - de massa extinctie zal er evenmin nog een mens ontstaan. So what ?