Pfizer zoekt nieuwe collega’s. ©  Photo News

Pfizer zoekt extra werknemers voor productie coronavaccin

Geneesmiddelenfabrikant Pfizer in Puurs-Sint-Amands organiseert op zaterdag 19 september een jobdag. Het bedrijf is op zoek naar 75 extra mensen om te anticiperen op de productie van een vaccin tegen het coronavirus.

Heel concreet is Pfizer op zoek naar bijkomende technische profielen in een drieploegensysteem. “Pfizer is de afgelopen jaren sterk gegroeid en momenteel lopen er ook klinische studies naar het mRNA-vaccin dat in samenwerking met BioNTech wordt ontwikkeld”, zegt Luc Van Steenwinkel van Pfizer. “Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collega’s. Want als alle goedkeuringen worden verkregen, verwachten we tegen het einde van 2020 wereldwijd honderd miljoen doses van het vaccin te produceren en mogelijk ongeveer 1,3 miljard doses tegen eind 2021.”

Op zaterdag 19 september kunnen geïnteresseerden in enkele uren tijd en met aandacht voor de afstands- en andere voorzorgsmaatregelen kennismaken met het bedrijf. Tijdens een speeddate krijgen deelnemers meteen ook de kans om een eerste jobinterview te hebben. Inschrijven voor de jobdag is verplicht en kan via de website van de rekruteringscampagne ‘word vaccinmaker’. (svds)

www.maakhetvaccin.be