Driekoningenfeest bij Samana Boseind

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert Samana Boseind een Driekoningenfeest met dit jaar een gesmaakte bingo-namiddag.

Paul Verheyen

Zaterdag 7 januari 2017, een echte winterdag met vrieskou, ’s morgens ontwaken met buiten een sneeuwdeken en in de loop van de dag nog aangevuld met een spekglad ijzellaagje. Het lijkt misschien een sfeerbeeld voor een Driekoningenfeest, maar schrikt het de mensen niet af?

Parochiezaal De Kentings was door de kernleden netjes klaargezet voor dit jaarlijks feest met tevens mooie bloemstukjes en met alle attributen voor een leuke Bingo-namiddag. 90 mensen hadden zich ingeschreven voor dit feest en wonder boven wonder ondanks het gure winterweer was iedereen aanwezig.

De voorzitster verwelkomde iedereen hartelijk met tevens mooie nieuwjaarswensen.Als verrassing kwamen een viertal jonge zangertjes van de Piccolo’s gekroond als koningen een mooi kerstlied zingen. De koorleden van de piccolo’s deden in Boseind een driekoningenronde en mochten natuurlijk onze zaal niet voorbijgaan want zij luisteren ook weleens onze vieringen op. En dan werd van wal gestoken met het Bingo-spel. Het was verrassend hoe muisstil het was als Mathieu de nummertjes afriep daar waar het anders een gebabbel en een luidruchtige bedoening is. Er waren 5 reeksen met telkens vele mooie prijsjes, onderbroken met een koffiepauze. Na deze spannende spelrondes was het tijd voor een warme schotel met afsluitend een lekker gebakje.

En als sluitstuk van het feest was er in de kerk een eucharistieviering waarbij ook de nieuwe Samana-vlag door pastoor Staf werd gewijd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer