Satellietbeelden toonden eerder al dat een deel van de rook naar het oosten van de VS is gewaaid.
Volledig scherm
Satellietbeelden toonden eerder al dat een deel van de rook naar het oosten van de VS is gewaaid. © Photo News

Rook van bosbranden VS bereikt ook Europa

De rook die de grote natuurbranden in het westen van de VS veroorzaken, heeft ook Europa bereikt. Dat hebben wetenschappers van Copernicus met satellietbeelden waargenomen.

0 reacties

  1. Vrij rondlopende huiskatten zijn catastrofaal voor wilde soorten: “het beste wat je kan doen, is je kat binnen houden”
    29

    Vrij rondlopen­de huiskatten zijn catastro­faal voor wilde soorten: “het beste wat je kan doen, is je kat binnen houden”

    De laatste jaren is er vooral aandacht voor invasieve exoten die oorspronkelijk niet in een bepaald gebied voorkwamen en er nu voor problemen zorgen. Maar soms komt het gevaar ook van dichter bij huis. Dat blijkt althans uit nieuw onderzoek van een internationaal team wetenschappers. Zij keken naar de enorme impact op onze ecosystemen van ... de huiskat. En die is effectief catastrofaal voor degenen die vrij buiten mogen rondlopen.
  2. Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroorzaakt massale sterfte bij zeeolifanten: “9 op de 10 jongen is overleden”
    2

    Besmetten zoogdieren elkaar nu ook met vogelgriep? Virus veroor­zaakt massale sterfte bij zeeolifan­ten: “9 op de 10 jongen is overleden”

    De huidige uitbraak van de vogelgriep blijft voor catastrofes zorgen en het einde van deze ecologische ramp lijkt nog lang niet in zicht. De massale sterfte van zuidelijke zeeolifantenjongen is het zoveelste voorbeeld. Meer dan 17.000 zuidelijke zeeolifanten die vorig jaar in Argentinië geboren werden, zijn inmiddels overleden aan de gevolgen van de vogelgriep. Wat wetenschappers hieraan vooral verontrustend vinden is dat zoogdieren elkaar nu ook lijken te kunnen besmetten. “De aanblik van zeeolifanten die dood of stervend op de stranden liggen, kan alleen maar beschreven worden als apocalyptisch”