REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Aantal coronabesmettingen stijgt fors: op één dag liefst 1.625 gevallen geregistreerd

Tussen 8 en 14 september is het gemiddelde aantal nieuwe coronabesmettingen fors gestegen naar 978,3 per dag. Dat is een toename met 74 procent ten opzichte van de voorgaande zeven dagen. Op maandag 14 september, het laatste beschikbare dagcijfer, zijn zelfs niet minder dan 1.625 besmettingen geregistreerd. Ook het aandeel positieve tests en het aantal dagelijkse ziekenhuisopnames blijft toenemen: het is al van einde mei geleden dat er nog zoveel mensen werden opgenomen in de hospitalen.

26 reacties

  • Alonso Quijano

    4 jaar geleden
    Het is goed dat (eindelijk!) de positiviteitsratio (PR) wordt getoond. Die wordt immers niet beïnvloed door een toename of daling van het aantal uitgevoerde tests.Toch nog even opmerken dat de PR-waardes van maart en april in feite niet in de grafiek thuishoren. Bij gebrek aan test-kits werden toen immers bijna uitsluitend personen getest die (mogelijke) symptomen vertoonden. Logisch dat het percentage positieve tests toen zeer hoog lag. Nu wordt er veel breder getest, symptomen of niet.
  • Steve Depoortere

    4 jaar geleden
    Begrijp er niks van. Stilte voor de storm in onze ziekenhuizen? “Het is opvallend rustig, en hopelijk blijft dat zo!”
  • Stefan nimmegeers

    4 jaar geleden
    Logisch als je meer test heb je meer besmettingen. Er is geen tweede golf, er zijn gewoon meer testen. Vraag aan de vele experten : Waarom doet Zweden het zo goed , leg dat eens uit ?
  • Jo Nijs

    4 jaar geleden
    @Kurt Decloedt: Jij slaat nagels op de kop. De scholen kunnen niet dicht, want dan moeten de ouders weer thuisblijven en kunnen ze niet gaan werken. Grootouderopvang is geen optie meer. Dus inderdaad, de leerkrachten en de kinderen worden opgeoffert onder druk van de "economie". Niemand weet wat de langetermijneffecten op de kinderen zullen zijn. Ik hoop dat onze politiekers nog goed kunnen slapen, en speciaal Weyts.
  • Angelo ledda

    4 jaar geleden
    ze luisteren niet ...waarom moeten ze luisteren er is niets aan de hand volgens de gezondheidseconoom ..hij wil maximale versoepelingen .