Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

Mogen kinderen non-alcoholisch bier drinken? “Alcohol verbieden thuis werkt niet”, zegt pedagoge

Actrice Kristen Bell laat haar dochters Lincoln (7) en Delta (5) nu en dan een non-alcoholisch pintje drinken. “Daar is niks mis mee, het is in essentie gewoon een frisdrankje”, zegt ze. Is het echt zo onschuldig? Of leer je je kinderen dan dat bier drinken normaal is? En wat als je ze weleens van je glas wijn laat proeven? We vragen pedagoge Marijke Bisschop hoe je het gesprek rond alcohol aanpakt met je kinderen. “Maak van alcohol geen mysterie. Kinderen vinden mysteries net aantrekkelijk.”

5 reacties

  • xavier derck

    4 jaar geleden
    Toen mijn dochter 16 was heb ik haar een paar glazen sterke rode wijn laten drinken. Ze hft een paar uur goed gekotst en nooit meer enige vorm van alcohol gedronken
  • Werner Cerisier

    4 jaar geleden
    We hebben in Vlaanderen ook 3 rolmodellen van dewelke nu naaktefoto's circuleren. Die actrice is ook zo een rolmodel.
  • Daphné Mallé

    4 jaar geleden
    als kind kregen wij op kolonie bij ons middagmaal tafelbier. ik ben nu bijna 50 jaar en drink nog altijd tafelbier. echte alcohol drink ik niet. lust dat zelf niet
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Bert Janses: 60 - 70 jaar geleden stond er bij de hoofdmaaltijd "tafelbier" op tafel, is die hele generatie alcoholist geworden? De laatste jaaaren moét ALLES zo negatief mogelijk voorgesteld worden!
  • Roland Beeken

    4 jaar geleden
    Als kind stond de fles tafelbier telkens op tafel als er frit stoofvlees op menu stond. Ook mochten onze vinger in mijn pa zijn glas wijn steken en er is niemand alcohollieker geworden. Sterker nog, toen ik op 12 jaar mijn been brak, gaf onze dr en vriend aan huis , al grappend advies dat een glas rode wijn per dag goed was voor de kalkproduktie.