Jimi Hendrix.
Volledig scherm
PREMIUM
Jimi Hendrix. © Getty Images

Van kansarme halve wees tot miskend gitaarvirtuoos: Jimi Hendrix overleed 50 jaar geleden

Celebrities“De beste instrumentalist in de geschiedenis van de rockmuziek”, “de beste gitarist aller tijden”, en drie albums die “tot de beste honderd platen ooit” behoren. Hoewel hij amper 27 werd, ontbreekt het Jimi Hendrix niet aan accolades. Op 18 september is het exact een halve eeuw geleden dat Hendrix, die in armoede opgroeide, zo jong het leven liet. In dit eerste deel blikken we terug op de moeilijke jeugd van de gitaarvirtuoos, met een op jonge leeftijd overleden moeder en een aan alcohol verslaafde vader.

5 reacties

  • Carmen De Gussem

    4 jaar geleden
    Inderdaad Hans maar Jimi zal altijd op dat voetstuk blijven staan en geen enkele gitaarvirtuoos zal van zichzelf zeggen dat hij beter is.
  • Anne Baeyens

    4 jaar geleden
    Hans de poorter... Wie? Iedereen leert gitaar spelen door Jimi... Er is geen betere het voelt en zit gewoon perfect bij hem hoor maar..
  • Hans De Poorter

    4 jaar geleden
    De bewering van beste gitarist aller tijden is al jaren achterhaald. Er zijn tegenwoordig veel betere gitaarvirtuozen!!
  • Patrick Marinus

    4 jaar geleden
    Door de druk van de plotse roem raakte hij verslaafd aan drugs en alcohol en dat is hem fataal geworden.Maar hij zal altijd, terecht herinnerd worden als de beste gitarist aller tijden. Ik was amper tien toen hij stierf, maar ik luister nog steeds graag naar zijn briljante composities en virtuoos gitaarspel. Hij wordt ook tot de Club 27 gerekend.
  • DANNY WITTEVRONGEL

    4 jaar geleden
    Uit de tijd dat je nog echte muzikanten had. Altijd grote bewondering gehad voor Jimi!