AFP
Volledig scherm
© AFP

De ommekeer van de eeuw: Tadej Pogacar degradeert iedereen in tijdrit en wint de Tour

Tour de FranceDe 21-jarige Sloveen Tadej Pogacar heeft vandaag wielergeschiedenis geschreven. Pogacar degradeerde in de klimtijdrit naar La Planche des Belles Filles iedereen, inclusief gele trui en landgenoot Primoz Roglic. Die begon met een voorsprong van een minuut aan de tijdrit, maar moet de eindwinst aan Pogacar laten. 

42 reacties

  • jan wuyts

    4 jaar geleden
    Nogmaals een goede les voor de media vel van de beer niet verkopen voordat ie is geschoten !!!
  • RIET HEIRMAN

    4 jaar geleden
    ik vind dit schitterend, zo'n jonge gast die in het begin tegenslag heeft maar er blijft voor gaan, voor de rest maakt het me écht niet uit wie er wint.
  • vanrobaeys franky

    4 jaar geleden
    en nu maar commentaar geven op jumbo ,en 2dagen geleden was het de beste draaiende ploeg op alle gebied ook van hun eten .en nu is niets goed .gemakkelijk achterna
  • pierre de smet

    4 jaar geleden
    Wieltjeszuigen ? En wat heeft die Pogacar dan gedaan ? En gans de tijdrijd een politiemotor voor hem dus een mikpunt wat ik niet gezien heb bij de ex gele trui .
  • Bart Denys

    4 jaar geleden
    Ben ik blij dat een aanvaller wint, geen wieltjeszuiger zoals Roglic. Hij heeft 4km op kop van de 3500km gereden. Pogacar is de meer dan terechte winnaar. Misschien gaan ze nu bij Jumbo beseffen dat aanvallen loont in plaats van af te wachten en te rekenen. Koers is een sport dat met de benen wordt gespeeld, koers wordt niet gewonnen van achter een computer.