Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Banken blijven duizenden miljarden verdacht geld rondsturen

Banken blijven duizenden miljarden aan criminele opbrengsten, smeergeld en ander "vuil geld" verwerken. Dat blijkt uit geheime Amerikaanse documenten die het Internationaal Consortium van Onderzoeksjournalisten (ICIJ) kon onderzoeken. Meer dan 360 van de ruim 2.100 documenten bevatten een verwijzing naar België. Dat schrijven De Tijd, Knack en Le Soir, die vanuit België deelnamen aan het ICIJ-onderzoek. 

23 reacties

  • Sylvain Derecht

    4 jaar geleden
    En dan maar kantoren sluiten in België...
  • Bert De Bruin

    4 jaar geleden
    Een bank behandelt een buitenlandse klant altijd beter als een klant uit eigen land dat is nu eenmaal een geweten feit. Open dus over de grens een rekening en stort daar in verschillende termijnen steeds bedragen onder de € 2.500 op en niemand zal dit controleren.
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Bankiers houden zich eerderbezig met 3000€ van particulieren te ontcijferen. Dit terwijl al jaren dubieuze miljarden worden witgewassen en naar belastingparadijzen worden versast. Nooit gaat er echter een bankier de cel in. Zie Dexia Fortis BNP ING ea.De ECB van ex.advocate Lagarde die zelf niet onbesproken is in het dossier van Bernard Tapie, geeft de banken ondertussen nog meer gratis geld van de spaarders en meer ruimte om schulden te maken.
  • Andre Vermeylen

    4 jaar geleden
    Wie zijn hier de criminelen?
  • Johan Vervaeck

    4 jaar geleden
    Daar begrijp ik nu eens niks van. Als ik een som geld wens bij de banken, dan moet ik dit weken op voorhand aanvragen. Als ik een som geld wil storten, dan gaat dit zomaar niet. Alles verloopt via rekening. Ik kan enkel nog 500,00 € afhalen aan het automaat. Neen, ik begrijp het niet als men over die miljarden spreekt. Wat is daarvan aan?