Direct naar artikelinhoud
Zaak-Maddie McCann

Duitse openbare aanklager onderzoekt link tussen verdwijning Maddie McCann en verkrachtingszaak uit 2004

Madeleine 'Maddie' McCann verdween in mei 2007 uit de vakantieflat van haar ouders in Portugal.Beeld PA

Het Duitse openbaar ministerie is verder onderzoek gestart naar de 43-jarige Duitse hoofdverdachte in de zaak Maddie McCann. Procureur Hans Christian Wolters van Braunschweig zei maandag dat er nog een onderzoek loopt naar de vermoedelijke verkrachting van een jonge Ierse vrouw in de Algarve in 2004. De vrouw was in juli met haar verhaal naar de Britse pers gestapt.

en

De driejarige Madeleine McCann verdween op 3 mei 2007 uit het vakantieappartement dat haar ouders hadden gehuurd in de Ocean Club in Praia da Luz in de Algarve. Het kind verdween toen de ouders wat verderop met vrienden zaten te eten.

Begin juni maakten de Duitse justitie en politie bekend dat ze de 43-jarige Duitser Christian B. verdenken van de ontvoering en moord op “Maddie”. Volgens de procureur is er echter nog geen hard bewijs.

De verdachte is een zedendelinquent met meerdere veroordelingen. Hij woonde van 1995 tot 2007 met tussenpozen in de Portugese Algarve en is onder meer veroordeeld wegens een verkrachting in 2005 in Praia da Luz. De verdachte zit momenteel in hechtenis in Kiel voor drugshandel.

In verschillende landen werd later een oproep tot getuigen gedaan, waarop het mogelijke Ierse slachtoffer in juli contact had opgenomen met de Britse media.