Telefacts
Volledig scherm
PREMIUM
© Telefacts

Faroek trekt op onderzoek naar drugsgeweld: “In Colombia staat op Europese kaart één rode vlek: Antwerpen”

Vanwaar komt het drugsgeweld in Antwerpen? En waarom krijgt de politie het maar niet onder controle? Reporter Faroek Özgünes zoekt het uit voor ‘Telefacts NU’, dinsdag om 21.45 uur op VTM. Hij gaat daarvoor exclusief mee op patrouille in de gepantserde voertuigen van Operatie Nachtwacht, de grootste politieactie in 20 jaar in de stad. Daarnaast trekt hij ook naar de jungle van Colombia, vanwaar de cocaïne verscheept wordt. “Hoge hekken in de haven houden smokkelaars niet tegen, dat heb ik zelf gezien.” Zijn analyse.

9 reacties

  • Anne Vande Veegaete

    4 jaar geleden
    Telefacts - Operatie coke. Alweer, althans volgens de aankondiging op VTM, een zoveelste reportage over het kweken, verwerken, verhandelen enz. van cocaïne. Plus alle mogelijke misdadige uitwassen van die handel. Waarom nooit eens een reportage over wie écht de oorzaak is van al die miserie: de uiteindelijke gebruikers van die cocaïne! Zij, en enkel zij, zijn diegenen die verantwoordelijk zijn voor al die wantoestanden, toch?
  • Ronny Steyaert

    4 jaar geleden
    Is een veel grotere vlek dan Antwerpen alleen, vlek strekt zich wel uit tot Gent en omstreken en die palen aan Nederland.
  • Joan Vliegen

    4 jaar geleden
    Ja logisch. Antwerpen is de eerste en grootste haven voor de scheepvaart dat over de oceaan komt. Er zijn miljoenen wanhopige mensen wereldwijd die liever hun vrijheid en leven riskeren met een risico voor een hoop geld. Voor iedere kilo gevonden komen er wrs 10000 langs u door. Er staan hopen meer waaghalzen klaar als politie. Men zou zich beter bezighouden met binnenlandse controleerbare kleinere criminaliteit ja zoals hou de straten veilig een drugvrije stad langs een haven is een utopie.
  • George Verbeek

    4 jaar geleden
    Zolang er vraag is zal er aanbod zijn. Hoe harder men optreed tegen drugs, hoe meer macht gewapende kartels krijgen, hoe meer er te verdienen valt. De oorlog tegen drugs is fout en kan niet gewonnen worden. Men moet drugs reguleren en in goede banen leiden, dat is de enige oplossing.
  • Frans Roosen

    4 jaar geleden
    Dat bdw zich hier maar op focust. Dan heeft hij meer dan genoeg werk!