Ook al hebben ze recht op steun van de overheid, veel mantelzorg-gezinnen blijven in de kou.
Volledig scherm
Ook al hebben ze recht op steun van de overheid, veel mantelzorg-gezinnen blijven in de kou. © VRT

Mantelzorgers trekken in nieuw seizoen ‘Pano’ aan alarmbel: “Veroordeeld tot levenslange zorgarbeid”

TVDe eerste 'Pano' van het seizoen is meteen een dwingende, met mantelzorgers die aan de alarmbel trekken. "We worden uitgeperst", klinkt het uit de mond van Frank, de papa van Gillian, 27 jaar en ernstig mentaal gehandicapt. "Ouders worden veroordeeld tot levenslange zorgarbeid."

5 reacties

  • DANNY WITTEVRONGEL

    4 jaar geleden
    Er bestaan allerlei instanties om gehandicapten te helpen. Helaas zijn het zo goed als allemaal lege dozen. Want als je contact legt/een aanvraag doet bij zo'n instantie is het steeds hetzelfde liedje. Ja jullie hebben recht op dit en recht op dat maar ... door allerlei besparingen is er géén geld , géén mensen en géén middelen. Jullie staan op de wachtlijst ... Wat gehandicapten helpen?
  • Paul Sante

    4 jaar geleden
    Heb de uitzending gezien... Schandalig beleid van de overheid... Grenzen open zetten voor onbekenden en onze eigen mensen zo laten wegkwijnen! België anno 2020...
  • Emi Hergersberg

    4 jaar geleden
    RVT enkel voor kinderloze mensen en voor hen die daar werkelijkvoor kiezen. Investeer meer in thuis mantelzorg en geef deze mensen die voor het gezin willen instaan een respectvol statuut
  • Maximus Royalstar

    4 jaar geleden
    Laten we hierover eens eerlijk zijn.Het nodige geld zal er nooit komen.De schuldenlast van de overheid is van 100% naar 120% gestegen.Na de crisis van 2008 was deze opgelopen tot 110% en men moest dus 12 jaar besparen om tot 100% te kunnen zakken.De overheid kan dus opnieuw beginnen met geld te zoeken en deze keer 2 X zoveel.Daarbovenop komt er nog een nieuwe crisis want wie denkt dat het ergste achter de rug is maakt zichzelf iets wijs.Het probleem ontkennen zal deze mensen ook niet helpen.
  • jos De Decker

    4 jaar geleden
    Dat zal de Vlaamse coalitie worst wezen. Als hun eigen zakken maar gevuld zijn.