REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

OVERZICHT. Cijfers blijven stijgen: gemiddeld 1.425 besmettingen en 57 ziekenhuisopnames per dag

De coronacijfers blijven in stijgende lijn gaan. Vandaag meldt gezondheidsinstituut Sciensano gemiddeld 57,1 ziekenhuisopnames per dag in de periode tussen 17 en 23 september. Dat zijn er 21,7 meer dan in de vorige zevendaagse periode. In totaal liggen nu 550 patiënten in de Belgische ziekenhuizen, waarvan 95 op intensieve zorgen. Het aantal besmettingen blijft ook verder stijgen naar gemiddeld 1.425 bevestigde gevallen per dag. 

14 reacties

  • sandra peeters

    4 jaar geleden
    Zolang de scholen open blijven zal er niets dalen dat zijn massa leerlingen personeel samen
  • Danny Buyse

    4 jaar geleden
    Dat wil zeggen op de 100 ziekenhuizen liggen er nu gemiddeld 5 tot 6 corona patiënten en bijna 1 op de IC. We hebben veel betere tijden gehad. Ik wens nu al veel sterkte tegen de verplegers, verpleegsters, chirurgen, ambulanciers, dokters en al diegene die iets met de zorgsector te maken heeft veel moed en kracht.
  • Paul Jadel

    4 jaar geleden
    Enige juiste en betrouwbare informatie ivm besmettingen is een percentage van de vastgestelde besmettingen, ten opzichte van het aantal uitgevoerde testen.
  • MARTINE JANESSES

    4 jaar geleden
    Er wordt niks meer gezegd van de mensen die ontslagen worden uit het ziekenhuis.
  • Joke Jansma

    4 jaar geleden
    Elke dag meer en meer besmettingen, en dan besluiten ze om te versoepelen omdat veel mensen zich ni meer aan de regels houden, das gewoon slecht gedrag belonen...en die mensen die wel hun best deden om de risico groepen te beschermen hebben uiteindelijk al die inspanningen dus voor niks gedaan...