Opgelet, zone 30: hier wordt (niet overal) geflitst

© ddj

Snelheidsduivels hoeven zich in bepaalde zones 30 minder zorgen te maken om gepakt te worden. Dat blijkt althans uit cijfers opgevraagd door Kamerlid Franky Demon (CD&V) bij minister Jambon (N-VA). “Waarom een zone 30 als er toch niet gecontroleerd wordt?”

Dieter De Milde

Uit de cijfers blijkt dat in de grote West-Vlaamse politiezones het aantal snelheidsovertredingen over een periode van vier jaar gedaald zijn. In 2012 werden in West-Vlaanderen nog 462.731 snelheidsduivels geklist, in 2015 waren dat er 16.654 minder. In Brugge daalde het aantal overtredingen jaar na jaar.

Goed nieuws dus, zo blijkt in eerste instantie, maar wie iets dieper in de cijfers duikt, komt tot een frappante constatering. Er werd namelijk in de meeste West-Vlaamse politiezones nauwelijks gecontroleerd in een zone 30. Politiezones Blankenberge/Zuienkerke en Het Houtsche (Oostkamp/Beernem/Zedelgem) betrapten sinds 2013 geen enkele laagvlieger in een zone 30. Politiezone Kouter slaagde erin om over diezelfde periode welgeteld een iemand te pakken. Dat blijkt trouwens niet alleen voor deze regio, maar voor heel West-Vlaanderen het geval.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen