Medisch personeel verzorgt een coronapatiënt in een Italiaans ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Medisch personeel verzorgt een coronapatiënt in een Italiaans ziekenhuis. © NYT

Italië houdt corona onder de duim. In Spanje en Frankrijk gaat het mis. Hoezo?

Spanje, Frankrijk en Italië kenden alle drie een zeer strenge lockdown in het voorjaar. Nu staat Italië er heel anders voor dan de andere twee landen. Terwijl Spanje massaal de zomer vierde en Frankrijk op het werk besmet raakte, hield Italië met een ijzeren discipline corona onder de duim, meldt De Volkskrant.

8 reacties

  • Pascal Siongers

    4 jaar geleden
    Dan toch maar liever NIET aan de regels houden. Vive la vie
  • Guy Vermesen

    4 jaar geleden
    In grote delen van Italië is het virus in het voorjaar uitgewoed. Zo ool in Limburg. Dat is de énige reden.
  • nadia sluyts

    4 jaar geleden
    We waren in september in Italië op vakantie. Bij elke winkel, resto, tratoria of hotel werd de koorts gemeten bij binnenkomst. Bij verhoging plaatst men je onmiddellijk in quarantaine en wordt volksgezondheid geraadpleegd. Respect voor zoveel discipline.
  • Guy Goethals

    4 jaar geleden
    Wij waren in augustus in Italië en de maatregelen werden er goed opgevolgd. Zag je mensen zonder mondmasker in winkelstraten, mocht je er donder op zeggen dat het franse, duitse of hollandse toeristen waren.
  • Jan Van Gent

    4 jaar geleden
    En hier doen ze (of deden want ze krabbelen al terug) dat er niets aan de hand is. Hoe dom kan je zijn als de cijfers van besmettingen stijgen dat je begint met versoepelingen aankondigen. Maar in Frankrijk grijpen ze wel in niet zoals bij ons van we zien wel en dan als het te laat is paniekvoetbal. Wat voor een onkunde dit altijd in ons klein landje is ...