Big Tech jaagt Wall Street hoger

De Amerikaanse aandelenbeurzen klimmen vrijdag flink hoger, nadat techaandelen herstellen van de zware verliezen eerder deze maand. Toch kan Wall Street niet vermijden dat de week voor de vierde opeenvolgende keer negatief wordt afgesloten.

De Dow Jones Industrial Average gaat 358 punten hoger, een winst van 1,34 procent. Ook de S&P 500 en de Nasdaq Composite gaan respectievelijk 1,6 en 2,26 procent hoger.

‘Big Tech’-aandelen boeken grote winsten. Apple gaat 3,75 procent hoger, net als Amazon (+2,49 procent), Facebook (+2,1 procent) en Microsoft (+2,3 procent). Ook Netflix sluit de week af met een dagwinst van 2,07 procent. Desondanks zijn het deze aandelen die de aandelenindexen de voorbij weken lager duwden.

Op de brede markt maken de uitbaters van cruiseschepen een flinke sprong voorwaarts nadat een analist van Barclays een koopadvies gaf. Carnival, Norwegian Cruise Line en Royal Caribbean gaan alle tussen de 8 en 13 procent hoger. 

Investeerders blijven wachten op een tweede stimuluspakket. Maar uit Capitol Hill komen tegenstrijdige berichten, vooral nu de politieke focus lijkt verlegd naar de vervanging van opperrechter Ruth Bader Ginsburg. De meeste analisten zien weinig kans dat zo’n stimuluspakket er nog voor de verkiezingen komt.

De Democraten zouden volgende week een nieuwe stimulusronde voorstellen, met verbeterde werkloosheidsvergoedingen en hulp voor de luchtvaartsector. Republikeinen lijken allerminst happig.

Goud gaat opnieuw een half procent lager. Voor een troy ounce moet voor het weekeinde 1.866 dollar worden betaald. Olie laat opnieuw 0,02 procent liggen vanwege een afnemende vraag. Een vat brentolie kost vrijdagavond nog 41,93 dollar. Ook de euro moet nog eens 0,4 procent inleveren. De eenheidsmunt kost nog 1,163 dollar. De bitcoin gaat 0,4 procent lager. Die cryptomunt kost vrijdagavond nog 10.702 dollar.

Meer