Formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette
Volledig scherm
Formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette © BELGA

Onderhandelingen formatie zaterdag verdergezet

Formateurs Alexander De Croo en Paul Magnette en de voorzitters van de Vivaldi-partijen hebben vrijdagavond omstreeks 23 uur een punt gezet achter de werkzaamheden. Zaterdag zitten ze vanaf 10 uur opnieuw rond de tafel met in de voormiddag onder meer veiligheid en justitie en na de middag onder meer pensioenen.

69 reacties

  • Dirk Verschueren

    4 jaar geleden
    Walen hebben dat al lang uitgerekend, diegene die ervan zullen profiteren zullen in grote mate de Walen zijn en gelukkig ook een paar Vlamingen die kunnen dienen als excuustruus. But who cares: als we ons postje maar hebben, goudpot voor de rest van de carrière van jezelf en je familie, kijk maar naar de Verhofstadt's, De Gucht's, De Croo's, De Clercqs ... van deze wereld.
  • Jan Dirckx

    4 jaar geleden
    Geweldig, blijkbaar weet iedereen al welke maatregelen de volgende regering zal nemen! Kunnen we misschien de regeringsverklaring afwachten voordat we reageren op maatregelen die we nu nog niet kennen? Dat lijkt me redelijk en logisch.
  • marc vandecauter

    4 jaar geleden
    Om zand in de ogen van de verraders te strooien zullen de franstaligen het premierschap opeisen De verrader decroo met zijn ovld zal triomferen dat hij het premierschap binnen gehaald heeft wat hij er niet bij zegt is dat daarvoor de financieringswet is aangepast.Zo ging het in het verleden met de trado's en zo zal het nu gaan.Franstalige partijen trekken aan dezelfde kant van de koord .
  • Lisette Theunis

    4 jaar geleden
    Het beste evenwicht in een volgende regering hadden we sowieso gehad met de PS -NVA partijen. De Vlaamse Liberalen gooiden opnieuw roet in het eten; ze denken alleen aan de postjes, de inhoud waar ze voor gaan is wat aanmodderen, schuld bijmaken en nog wat uitverkoop houden.
  • oswald billiet

    4 jaar geleden
    Hopelijk lukt het deze keer en dat hebben de zeven onderhandelaars dan ook dik Maar het blijft op eieren lopen. De trofee van de 1500 pensioen is eigenlijk niet van één partij, wegens veel te zwaar. Maar de zes anderen hebben toegegeven en dit ingeschat. Daarom is de pensioenverhoging van alle zeven de partijen. De hele regering mag en moet dat nu claimen want zonder de partners mocht de CD&V dit op hun buik schrijven. Zij lagen wél aan de oorsprong.