AFP
Volledig scherm
© AFP

Alaphilippe kroont zich tot wereldkampioen, van Aert strandt op tweede plaats

WK wielrennenNiet Wout van Aert, maar Julian Alaphilippe heeft zich in het Italiaanse Imola tot wereldkampioen gekroond. De Fransman van Deceuninck-Quick.Step gooide al z’n rivalen overboord op de laatste beklimming van de Cima Gallisterna en hield knap stand in de slotkilometers. Wout van Aert won de sprint voor de tweede plaats. 

56 reacties

  • anne-mieke vanbeneden

    3 jaar geleden
    De snedigheid en de power waarmee Alaphilippe demareerde kon op dat moment door niemand gepareerd worden anders had dat wel gebeurd. Wout zag ook dat Roglic op was dus er viel niets aan te doen. Schitterend gereden van Wout Van Aert. Alaphilippe op het juiste moment nog net iets meer in de tank. Reuzetrots op onze Wout !
  • robert dumortier

    3 jaar geleden
    Proficiat Wout je hebt alles gegeven wat je waard was en wat je kon maar je moet je meerdere erkennen het is ook een renner met super klasse maar met nog een beetje meer ervaring zou het daar soms niet aan gelogen hebben? In de sprint herkende men de tweede beste van de dag! maar jammer genoeg en onterecht de minst geëerde plaats! wel onterecht!.
  • patrick isenborghs

    4 jaar geleden
    Dirk Van Den Bossche die moesten het ook niet he want VA is de rapste aan de meet .Voor het zelfste geld doen ze niets en laten ze hem het alleen oplossen .Trouwens als je zo nog een sprint in huis hebt die je met je vingers in je neus wint betekent dat het vat bij VA ook nog niet leeg was .De vogel was vliegen en de anderen reden nog voor het podium
  • jurgen de noor

    4 jaar geleden
    Roglic nr een andere ploeg volgend jaar?
  • Johan Maddens

    4 jaar geleden
    Alaphilippe was de beste vandaag , maar wat een seizoen Van Aert aan het presteren is , is fenomenaal ! En we horen weldra terug van Wout . De grote regelmaat in elke wedstrijd . We zijn trots hier fan van te zijn !