Op drukke Brusselse plaatsen is steeds een mondmasker verplicht. Samenscholingen van meer dan 10 personen zijn voortaan na 23 uur verboden.
Volledig scherm
PREMIUM
Op drukke Brusselse plaatsen is steeds een mondmasker verplicht. Samenscholingen van meer dan 10 personen zijn voortaan na 23 uur verboden. © Photo News

Brussel verscherpt coronamaatregelen, maar zal het ook volstaan om lockdown te vermijden?

Wekenlang hebben huisartsen, ziekenhuizen en infectiespecialisten er om moeten roepen, maar nu is het écht ‘vijf voor twaalf’, en dus gelden er vanaf morgen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verscherpte coronamaatregelen. De horeca moet om 23 uur sluiten, nachtelijke samenscholingen zijn verboden en op drukke plaatsen is een mondmasker altijd verplicht. “Dit ingrijpen was nodig om een volledige lockdown van Brussel te vermijden.” Maar volstaat het ook effectief?

16 reacties

  • Ingrid Verschoren

    4 jaar geleden
    Allemaal goed en wel...maar in de metros zitten ze als sardientjes opeengepakt. Doe daar eens wat aan! Ook de trams en de bussen zitten some overvol.
  • Wilfried Steurs

    4 jaar geleden
    Ik dacht toch ook dat je zowiezo maar met tien samen mag zijn dus wat is hier dan de verstrenging? Geen avondklok? Is dat alles dat ze konden bedenken na weken treuzelen?
  • philippe vander haeghen

    4 jaar geleden
    Na 23hr verbod op samenscholing met meer dan 10 personen? Ik dacht dat dit sowieso verboden was...
  • Jef Denijs

    4 jaar geleden
    Als men zijn ongehoorzame bevolking eerder aangepakt, was het zo ver niet gekomen. Maar er is geen durf in dat PS bolwerk.
  • Mia Vanmeerhaeghe

    4 jaar geleden
    Alsof er tussen 6u ‘s morgens en 23u ‘s avonds geen besmettingen kunnen gebeuren.