Elon Musk, hier begin september tijdens een bezoek aan de Tesla-fabriek in Berlijn.
Volledig scherm
Elon Musk, hier begin september tijdens een bezoek aan de Tesla-fabriek in Berlijn. © Julian Stähle/dpa-Zentralbild/d

Elon Musk verwacht 20 miljoen Tesla’s per jaar te bouwen vóór 2030

AutoElon Musk denkt dat Tesla voor 2030 jaarlijks 20 miljoen auto’s kan maken. De topman van de Amerikaanse maker van elektrische auto's deed zijn uitspraken op Twitter. Het doel is ambitieus, want vorig jaar rolden er 365.000 Tesla’s van de band.

9 reacties

  • kathy peers

    4 jaar geleden
    Neen dank u weg rijplezier met zo een elektrisch strijkijzer.
  • dirk claeys

    4 jaar geleden
    Stroom blijkt niet de toekomst, wel waterstof! 
  • Johan Vroonen

    4 jaar geleden
    Elektrische auto's moeten inderdaad veel goedkoper worden dan vandaag om door te breken bij het grote publiek. Er rijden nu al prototypes rond met de nieuwe zelf door Tesla geproduceerde cellen. De grote uitdaging is om de nieuwe cellen goedkoop in grote aantallen te produceren. In ieder geval als Tesla erin slaagt om effectief een 25 000 euro dollar EV met fatsoenlijke specs op de markt te brengen worden de ICE-cars definitief naar het ice-age gekatapulteerd.
  • Geert Tamsyn

    4 jaar geleden
    Als er een Tesla komt van 25.000 dollar, zoals Musk belooft, zal dat geen probleem zijn. Musk weet zeer goed dat de prijzen van EV zullen zakken, een evolutie die nu al gestart is.
  • Anoniem

    4 jaar geleden
    Ooit bouwde Ford en VW wagens voor iedereen.Als Musk denkt zelfde te doen zal hij de prijs van zijn veel te dure bakken met zeker de helft moeten terugschroeven of zijn 20 miljoen zal een dode letter blijven maar we weten ondertussen hoe Musk zijn aandeelhouders kan sussen met zo'n berichten net zoals zijn revolutionaire batterij die nog zeker 3 jaar op zich zal laten wachten als ze uberhaubt komt,maar ondertus-sen heeft ie de pot honing toch weer gebruikt en beleggers zwijgen opgelegd